Jaké byly nejčtenější články na O-News.cz v roce 2022?

od | 29. 12. 2022 | Další, Fenomén

Rok 2022 se chýlí ke svému závěru, a tak je na čase trochu zrekapitulovat letošní rok. Jaké články byly nejčtenější? Podívali jsme se na Google Analytics a tady je sedmička vyvolených.

1. místo: Velký průvodce výběrem hodinek Garmin

Článek, který vznikl teprve v polovině prosince, byl nejčtenější (zobrazen byl více než 1700x), přičemž průměrně čtenář byl na této stránce 7 minut a 35 sekund, aby pročetl veškeré detaily, které otestoval Martin Klein. O čem článek je? GPS hodinky se v posledních letech staly neodmyslitelnou součástí každého orienťáka. Kdo je ještě nemá, jako by neběhal. Mnoho z vás se často ptá, jaké hodinky si má koupit. S tím vám pomůže tento průvodce. Pomoct vám může i s výběrem skvělého vánočního dárku pro vaše blízké.

2. místo: Můžeme si trénovat a závodit, kde se nám zachce?

Přes 1530 zobrazení měl vlastně tak trochu metodický článek Můžeme si trénovat a závodit, kde se nám zachce?, který sepsala Dominika Pachnerová společně s dalšími členy redakce O-News.cz i Legislativní rady ČSOS. Pojednává o tom, že každý orienťák si rád zaběhá v krásných terénech. Je ale rozdíl mezi tím, jestli si jde zaběhat jen tak sám s mapou či bez ní, nebo jestli se účastní hromadného tréninku nebo organizovaného závodu. Zatímco individuální běžec není příliš omezen, u skupin už je tomu často jinak.

3. místo: Sloupek reprezentanta: Barbora Matějková

Sloupek reprezentanta už tradiční patří k pátečnímu O-News.cz. Jsme tak rádi, že jeden z nich se proboval do TOP3. Napsala ho Barbora Matějková, která chvíli před vydáním trochu překvapivě vyhrála první úsek tradičního skandinávského závodu Tiomila. Popisuje své pocity, problémy před závodem i svůj výkon na trati.

4. místo: Analýza: Rozbor mistrovské mužské klasiky

Analýza postupů ze zajímavých závodů. Jedna ze zásadních motorů, proč byl před více než 6 lety založen server O-News.cz. Na bramborovou pozici se dostala analýza letošního MČR na klasické trati z pera toho nejpovolanějšího pískovcového stavitele – Petra Karvánka. Běželo se na mapě v měřítku 1 : 15 000 doplněné o tři detailnější výřezy skalních částí v měřítku 1 : 10 000. Vítěz hlavní mužské kategorie Tomáš Křivda suverénním způsobem start-cíl získal čtvrtý individuální titul v jednom roce a stal se tak prvním závodníkem, kterému se to povedlo. Analýzu pro vás připravil Lukáš Kettner.

5. místo: Zlato, zlato, zlato, stříbro, stříbro, stříbro, stříbro, bronz, bronz, brambora

Dlouhý název byl čtenářsky také velmi úspěšný. Bylo proč. Vystoupení české MTBO reprezentace na mistrovství Evropy byl doslova zážitek. Spousta medailových umístění i dramatické obhájení titulu mistrů Evropy ve smíšených štafetách sepsala Valerie Kamererová.

6. místo: Nový sprintový klíč je na světě

Mapová komise IOF na začátku ledna zveřejnila hned dva nové mapové klíče. Kromě úplně nového ISMTBOM 2022 byla vydána i aktualizace sprintového klíče ISSprOM 2019-2. V článku Martina Kleina se můžete podívat na novinky a vylepšení, které nám přináší.

7. místo: Přestupy 2022: Mulíčková do TBM, konsolidace sil na západě Čech

Konec února pro český orienťák znamená tradičně uzávěrku registrací a s tím spojený konec přestupového období. To podstatné z toho letošního shrnuje nadpis článku, pokud se chcete dozvědět podrobnosti, čtěte dále. Rozptyl byl skutečně velký, podíváme se do Prahy i Brna, Vrchlabí i Jindřichova Hradce. A také zjistíme, co se stalo na západě Čech… Článek připravil již tradičně Vojtěch Netuka.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.