Poslední listopadový víkend: bafuňařina i zimní ligy

od | 28. 11. 2016 | OB v ČR, Reportáže

Poslední listopadový víkend byl opět bohatý na akce. Ve Šternberku se konal tradiční metodický seminář pro trenéry a stavitele (i se zimní ligou), Klokan kros na Hradecku odstartoval Hradubickou zimní ligu, v moravské metropoli se konalo Mistrovství Brna v nočním orientačním běhu.

Mistrovství Brna v nočním orientačním běhu

Mistrovství Brna je specifický parkový závod, který probíhá za tmy, při níž závodník nesmí používat světlo a busolu. Trať může závodník absolvovat v libovolném pořadí, startuje se hromadně. V letošním ročníku, který se konal na brněnském výstavišti, zvítězila Adéla Indráková před Barborou Hruškovou, třetí místo obsadila Martina Opálková. V mužích byl nejlepší Štěpán Zimmermann před Petrem Horvátem a Pavlem Brlicou. Výsledky jsou na stránkách závodů.

vystaviste

Trať letošního Mistrovství Brna v nočním orientačním běhu.

Seminář trenérů a rozhodčích Šternberk a další schůzování

Ve Šternberku se konal celý víkend tradiční seminář trenérů a rozhodčích, o programu jsme psali zde. Pořadatelé pod vedením Kristýny Skyvové připravili bohatý program a přišel si na své každý účastník. Vedle toho zasedla soutěžní komise, vedení sekce OB, schůzku měli také vedoucí trenéři TSM. Několik výstupů z výsledků soutěžní komise najdete zde.

sternberk

Přednáška Lenky Knapové. Foto: Jan Picek (O-news.cz)

3. kolo Hanácké zimní ligy

Nejen účastníci šternberského semináře si mohli v sobotu ráno zaběhnout přímo ve Šternberku zimní ligu. Trošku netradičně byl ve většině kategorií hromadný start, v hlavní mužské kategorii navíc s vrchařskou prémií na první kontrolu. Závod ovládli Denisa Kosová (2. Magdaléna Čermáková, 3. Marie Březinová) a Martin Poklop (2. Vladan Henek, 3. Tomáš Kamaryt). Kompletní výsledky jsou k nalezení v systému ORIS.

trate-h19-aa

Mapa s tratí kategorie H19, kterou ovládl Martin Poklop.

Trénink na Kozla

V sobotu se také rozjela Pražská zimní liga “Tréninkem na Kozla”. “Tradiční zajímavostí Kozla je kontrola X, kterou lze vzít kdykoli během závodu, zatímco ostatní kontroly mají pevné pořadí. Což umí hezky rozdělit startovní pole, ” přiblížil zajímavost závodu hlavní pořadatel Dan Šafka. Na nejdelší trati A zvítězil Boris Navrátil před druhým Jakubem Makovským a třetím Lukášem Kettnerem. Výsledky naleznete zde.

kozel

Trať sobotní Pražské zimní ligy kategorie A.

2. kolo Slezské zimní ligy

V sobotu proběhlo také druhé kolo Slezské zimní ligy na přehradě Baška. Systém závodu byl netradiční – bylo postaveno v hlavní kategorii 17 kontrol, závodník jich mohl sebrat o jednu méně a rozhodovala taktika. Výsledky ještě nejsou v současné době zveřejněné, budou k dispozici na stránkách závodů.

2szl

Mapa sobotní Slezské zimní ligy.

Klokan kros

V neděli 27. listopadu odstartovala 1. závodem Zimní hradubická liga 2016/2017. Centrem byl altánek na Dubince na Novém Hradci Králové. Závod byl rekordní co se týče počtu účastníků, běželo celkem  245 závodníků. V hlavních kategoriích zvítězili Petr Losman (2. Daniel Štancl, 3. Petr Remeš) a Marta Fenclová (2. Táňa Metelková, 3. Šárka Kulhavá). Podařilo se překonat 2 traťové rekordy (H – Křivda Tomáš, HN – Chaloupský Jakub) a jeden vyrovnat (děti – Košková Martina). Výsledky najdete zde.

Co příští víkend?

Největší o-akcí bude patrně O-Gala a vyhlášení nejlepších o-sportovců, které proběhne v Ústí nad Orlicí (před tím proběhne sprint). Řada závodů bude mít přízvisko “mikulášský”, a tak se můžete zúčastnit Mikulášského kufru v Praze na Hrádku, Mikulášského orieňťáku v Lutíně, Mikuláše 2016 ve Vítkovicích nebo Mikulášského orieňťáku pro Madlenku. Mezi další akce bude patřit Čertovy hrby a Foto orientační toulky Rumburkem.

A musíme připomenout, že od 1. prosince rozjíždíme velkou soutěž “Adventní kalendář” na O-news.cz.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.