Závody 2018: krátká trať pro Teslu, sprintové štafety ve Zlíně

od | 26. 11. 2016 | OB v ČR, Orientační běh

Ke svému pravidelnému podzimnímu jednání zasedla v pátek 25.11.2016 Soutěžní komise sekce OB. A program byl letos opravdu bohatý. V úvodu jednání se Soutěžní komise zabývala úpravou soutěžních dokumentů a výstupy z konference “Jak dál v českém OB?”, která proběhla začátkem listopadu v Kraskově. Z nejzásadnějších změn vybíráme například odsouhlasení snížení počtu závodů započítávaných do Rankingu na 8 (s platností od 1.2.2017). Dále byl projednán návrh rozdělení Žebříčku B – Čechy na dva. Od sezóny 2018 tedy budeme nově jezdit na Žebříček B – Západ, kam spadají Západočeská, Ještědská, Pražská a Středočeská oblast a na Žebříček B – Východ, kam spadají Východočeská, Jihočeská a oblast Vysočina. Žebříček B – Morava zůstal nezměněn. Tyto závody budou vypsány ve 2. kole výběrového řízení na pořadatele závodů s termínem do 5. března 2017.

Nejvíce čtenářů ale asi zajímá, kde se vůbec bude v roce 2018 běhat. Soutěžní komise přidělila pouze malou část závodů v kalendáři. S jistotou ale víme, že MČR na krátké trati 2018 bude hostit KOS Tesla Brno v údolí Chlébského potoka u Nedvědice.

Prostor vybraný pro MČR na krátké trati 2018.

Prostor vybraný pro MČR na krátké trati 2018.

 

První jarní “áčkový” víkend bude hostit pražská Praga na Studeném vrchu s centrem u Hostomic. Kvůli přesunu závodů SK Kamenice 3.-4.6.2017 do Brd (pro původní terén Hornopožárského polesí nebylo získáno finální povolení pro konání závodu – pozn. red.), nás tedy čeká tradiční “brdský” terén dvě sezóny po sobě. Druhý jarní áčkový víkend poté bude pořádat Magnus Orienteering v Hrabové u Zábřeha, kde nás čeká velmi kopcovitý terén okolo vrchu Bílý kámen. Zářijový “áčkový víkend” přidělen nebyl. Do užšího výběru se dostal prostor Selské rokle za pořadatelství OK Doksy a Kotlářky Praha spolu s přihláškou Ekonomu Praha s prostorem u Bavorova v Jižních Čechách. Ani jeden závod ovšem nedostal potřebný počet hlasů a posouvá se tedy do 1A. kola VŘ s termínem přihlášek do 15.1.2017.

Kompletně byl přidělen pouze Český pohár štafet. První kolo, tradiční “Jarní pohár” uspořádá opět OK 99 Hradec Králové, tentokrát v dalším rovinatém lese v Polabí u Nechanic. Druhé kolo, “Mistrovství Moravy”, uspořádá oddíl z Luhačovic přímo ve svém domovském městečku na Gáborce. Třetí a čtvrté kolo poběžíme u Plzně za pořadatelství VPM, oddíl LPM poté zkompletuje trojkombinaci sprintem z areálu Plzeňského prazdroje v Plzni. Podzimní štafetový víkend v roce 2018 by se dal nazvat “superštafetový” a bude se konat ve Zlíně. Na státní svátek 28. září se poběží ve Zlíně MČR sprintových štafet, o víkendu 29. – 30. září poté dvě kola Českého poháru štafet v lese směrem k Fryštáku.

Jarní pohár 2018 bude zjevně opět "letecký".

Jarní pohár 2018 bude zjevně opět “letecký”.

 

Ostatní závody z nejrůznějších důvodů přiděleny nebyly. Do 1A. kola se tedy krom jednoho víkendu ČP+ŽA posouvají i MČR v nočním OB, MČR ve sprintu, MČR na klasické trati a také MČR štafet a družstev. Máte zajímavý terén? Neváhejte a přihlaste se! 1A. kolo VŘ startuje od 15.12.2016 na stránce výběrových řízení soutěžní komise.

2 Komentáře

  1. Avatar

    Podle místních je TA Nedvědice – tedy údolí u Nedvědice – opravte si to.

    Odpovědět

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.