Podcast: Velké finále sezóny

od | 18. 10. 2023 | OB v ČR, OB ve světě, Orientační běh, Podcast, Závody

V uplynulých dvou týdnech zcela nabitých kvalitním orienťákem jsme sledovali sprintové Mistrovství Evropy, které zároveň tvořilo finálové kolo letošního Světového poháru, a také vrchol domácí klubové scény ztělesněný v MČR štafet, klubů a oblastních výběrů žactva. Podnětů, výsledků i perliček vzniklo hodně a v aktuálním díle O-News.cz Podcastu se David Procházka s Danem Wolfem pokusili vše trochu roztřídit a vybrat to podstatnější. Díl je pravda trochu delší, ale zase je nabitý informacemi a ohlasy. Hosty na slovíčko jsou Tomáš Křivda, Tereza Janošíková, Martin Roudný, stavitel MČR štafet Šimon Mareček či ředitel velkých víkendových štafetových závodů Kamil Pipek.

Tereza Čechová přivádí k mistrovskému titulu (pro někoho možná trochu překvapivého) štafetu OK Kamenice. Skvělým výkonem na druhém úseku tam potvrdila výbornou podzimní formu i Lucie Semíková. První úsek běžela Monika Doležalová. (Foto: Petr Kadeřávek)

Díl o velkém finále letošní mezinárodní a celostátní sezóny je zároveň velkým finále druhé série O-News.cz Podcastu. Ten se teď na pár týdnů odmlčí, aby s novým tréninkovým rokem od listopadu zahájil novou řadu. V té se pokusíme zabrousit i více do metodických vod, přivítat více zajímavých hostů, uvidíme, sledujte nás a držte vlnu.

Tomáš Křivda osmý ve Světovém poháru

Finálové kolo SP, které se běželo zároveň jako sprintové Mistrovství Evropy proběhlo v Itálii. Drtivá dominance Švédů a Švýcarů. Spíš lehčí a velmi rychlé tratě. Až na dvě výjimky nepřesvědčivé výsledky českého týmu. Loučení hned několika světových es – z nich čněla především Elena Roos (Howald), která si vyběhla dvě stříbra. Neloučení Daniela Hubmanna, který i přes neúspěch, kdy neprošel sítem kvalifikace, ohlásil, že bude pokračovat v příští sezóně. Nebo třeba rugby skládka jejíž obětí se stal Joey Hadorn, a která měla značný vliv na celkové výsledky Světového poháru. To vše – a není fráze říci mnohem více, se odehrálo před týdnem na severovýchodě Itálie.

Finský tým jde i ve sprintech v poslední době hodně nahoru. Tuomas Heikkila získal bronz ve sprintu a medaili stejné hodnoty vybojoval i se štafetou. (Foto: IOF / Kristina Lindgren)
Tomáš Křivda zapsal 10. místo v KO sprintu a i díky tomu se dostal na konečné 8. místo v celkovém pořadí Světového poháru, kterým jen podtrhl skvělou sezónu, kdy udržel kvalitní výkony od jara do podzima. (Foto: IOF / Kristina Lindgren)

MČR štafet klubů opět pro OK99

V polovině října jsme společně zakončili českou mistrovskou sezónu v Krouně při MČR štafet, klubů a oblastních výběrů žactva. Hezký les, příjemná aréna, podzimní počasí, předzávodní marketing ovládaný masivním vyzbrojením toikami a většinou nepřekvapivé výsledky, i když třeba dámy Kamenice mají svůj primát ze štafet.

Rozhodující momenty štafetového závodu

Start MČR klubů kategorie DH21. (Foto: Jiří Čech)

“V dospělých se mi tipérsky dost dařilo a výsledky 1. PHK, 2. LPU, 3. ZBM tak nebyly žádným překvapením, ale mile mě překvapilo 4. místo SSU, které jsem řadil někam kolem 6 místa,” rekapituluje své předzávodní tipy v podcastu David Procházka. Jak závod probíhal, kdo se vyznamenal a kdo naopak nepředvedl co mohl a měl? Poslechněte si celý závěrečný díl O-News.cz Podcastu této sezóny na Spotify či v dalších podcastových aplikacích.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.