O víkendu začíná MS v MTBO

od | 24. 7. 2019 | MTBO

Již tento víkend startuje v dánském městě Viborg a jeho okolí hlavní MTBO akce roku – Mistrovství světa v MTBO, které se zároveň počítá i do Světového poháru a spolu se kterým se koná i Juniorské mistrovství světa. Centrum této mega akce situovali pořadatelé do kampusu místní zemědělské školy kousek od centra města.

Program otevře v neděli 28. července sprint. Po dni volna pak budou následovat lesní disciplíny – v úterý middle, ve středu long, v pátek závod s hromadným startem a program uzavřou sobotní štafety.

Program letošního MS a JMS v MTBO.

Sprint se pojede přímo v historickém centru města Viborg s nepravidelnou uliční sítí a spoustou úzkých ulic. Na lesní disciplíny se pak bude vyrážet do okolních dánských lesů, které jsou většinou zvlněné a protkané sítí stezek a pěšin. Někde se bude jezdit i po oficiálních sigletracích, jinde budou zase pěšiny písčité a hůře sjízdné.

Momentka z přípravného kempu juniorské reprezentace. (Zdroj: mtbo.cz)

Přihlášeni jsou závodníci z 22 zemí světa. Ve startovní listině MS najdeme 75 mužů a 45 žen, u JMS pak startuje 41 juniorů a 33 juniorek.

Český tým bude jako tradičně patřit k velkým favoritům, což naznačil i na jarním Mistrovství Evropy, odkud čeští reprezentanti přivezli hned několik medailí. „Do Dánska cestujeme v silném složení, určitě máme v týmu hodně závodníků, kteří mohou bojovat o medaile a věřím, že nějakou opět přivezeme. Tak nám držte palce,“ píše na webu sekce MTBO šéftrenér reprezentace Jiří Vraný.

“Letos za sebou už máme objemové silniční soustředění na Mallorce, MTB-O Camp v Dánsku v místě letošního MS/JMS, mapové soustředění ve Sloupu v Čechách, zátěžové testy, nominačky v Rakousku a teď čerstvě i MTBO 5days a navazující Youth & Junior MTBO Training Camp, jako závěrečnou fázi přípravy.  A MS/JMS v Dánsku se blíží. Na MTBO 5days jsme uzavřeli nominaci, přípravy vrcholí. Držte nám palce,” přiblížil čtenářům proběhlou přípravu na vrcholnou akci trenér juniorské a dorostenecké MTBO reprezentace Petr Lukavec v našem Sloupku trenéra.

Ženy – Veronika Kubínová, Markéta Drobníková, Štěpánka Staňková, Marie Březinová, Kateřina Nováková a Vendula Musilová. Muži – Kryštof Bogar, Vojtěch Ludvík, Vojtěch Stránský, Jiří Hradil, Radek Laciga a Martin Ševčík. Juniorky – Vilma Králová, Alexandra Svobodová, Rozálie Kuchařová. Junioři – Jan Hašek, Richard Wohanka, Ondřej Hasman.

Velká česká naděje Veronika Kubínová byla zlatá ve sprintu na červnovém ME v MTBO 2019. (Zdroj: IOF)

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.