O-News.cz O-Challenge: Týden 1

od | 16. 3. 2020 | Soutěž

Koronavirus řádí a Vláda ČR udělala řadu opatření, která neumožňují pořádat závody, soustředění a další o-akce. Server O-News.cz přichází s unikátní soutěží, která bude probíhat po celou dobu nemožnosti konání jakýkoliv o-akcí. Přejme si tak, aby tato soutěž nebyla moc dlouhá.

Týden 1: Jarní pohár na sucho

Zrušili nám Jarní pohár! Pojdme si ho “společně” proběhnout alespoň virtuálně na sucho. Níže v článku najdete mapu s tratí “Jarního poháru 2020” a také samotnou trať na bílém podkladu ke stažení v pdf. Vaším úkolem je si vytisknout trať na bílém podkladu, připravit si tužku a rozcvičit svaly a mozkové závity. Jdeme na to.

Jste připraveni? Namapujte si postup na 1. kontrolu a zapamatujte si, jak byste postup realizovali. Odcvičte si sestavu cviků pro dnešní týden. Nakreslete do slepé mapy váš postup tak, jak byste ho běželi vy. Není cílem co nejlepší a nejhezčí překreslení mapy. Zajímají nás pouze hlavní záchytné body na vašem vybraném postupu. Máte hotovo? Namapujte si postup na druhou kontrolu, odvičte další sérii a analogicky pokračujte celou trať až do cíle. (Můžete samozřejmě kreslit i bez cvičení, ale kdo můžete, pojďme se hýbat.)

Ukázka možného zjednodušení postupu, běžec se vydal po pěšině a jako finální záchytný bod pro dohledávku zvolil výraznou světlinu. Můžete si naznačit, mezi kterými body po trase běžíte na směr, apod.

TIP: Pro nejlepší tréninkový efekt je ideální si dát na mapování i kreslení vlastní časový limit podle vaší úrovně a délky postupu (eliťáci a áčkaři to musí zvládnout za 15 – 20 sekund / postup, ostatní max. za 40). V lese na mapování a rozhodnutí máte většinou výrazně kratší čas!

Sestava cviků pro tento týden: 20x výskok ze dřepu, 20x klik, 20x sed-leh

Soutěžní trať prvního týdne. Děkujeme za poskytnutí mapy oddílu PHK. (c) OK 99 Hradec Králové

Jak se zapojit do soutěže?

Výsledek vašeho mapového cvičení vyfoťte či naskenujte. Nahrát ho pak můžete na některou z platforem:
1) na váš účet na Instagramu s hashtagem #onewschallenge a označte v příspěvku náš nový účet @onewscz.
2) na váš účet na Facebooku a nezapomeňte hashtag #onewschallenge a můžete označit náš FB profil @Onews.cz.
3) neholdujete sociálním sítím? Pak využijte email soutěže: o-challenge2020@seznam.cz.

Nebojte se natočit i video, jak úkol plníte. Vždy ho označte hashtagem
#onewschallenge

Toto kolo končí v neděli 22. března 2020 ve 23:59, ze všech platforem vybereme a oceníme jednoho soutěžícího, který vyhraje originální dres MS 2021. V průběhu týdne nebo po skončení kola může redakce O-News.cz také ocenit originální výsledek.

První dres MS 2021 obdržel hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Foto: Jana Kubátová.

Úvodní článek a pravidla soutěže

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.