Adventní kalendář ’23: 9. den – O-křížovky

od | 9. 12. 2023 | Soutěž

Konečně je tu víkend a trochu více času na luštění. Dnes se podíváme do budoucnosti, zejména české reprezentace, ale ne zase tolik. Partnerem dnešního kola Adventního kalendáře jsou O-křížovky.


O-křížovky II

O-křížovky daly název publikaci, která obsahuje nejrůznější formy křížovek, hádanek a úkolů s orienťáckou tématikou pro všechny generace. V květnu 2020, v době prvního lock-downu, křížovky vydali Alena a Jan Pickovi a snažili se i díky tomu podpořit “orienťáckou tiskárnu” Žaket. Dohromady nechali ve dvou várkách vytisknout 1000 ks, což se zcela rozebralo. V letošním roce vydali druhé vydání a chtějí podpořit projekt Orienťácký les

Na co se můžete těšit? Kdo má rád klasické švédské křížovky, dočká se hned dvakrát. Stejně tak potěšíme příznivce sudokukris-kros nebo osmisměrek. Velký prostor dostaly i netradiční formy, jako je najít GPS postup na základě indicií, umístění kontroly dle stanovených kritérií nebo vás čeká absolvování malého školení R4. Dočkají se i dětští luštitelé: budou muset absolvovat cestu labyrintem nebo hledání rozdílů. Celý formát by měl být i střižený pro trenéry a jejich svěřence, kdy mohou použít pro teoretickou přípravu – hledání nejkratších postupů či výřezů kontrol. Nechybí ani poutavá malovaná křížovka, obsáhlý kvíz historie OB nebo hry na procvičování piktogramů. Nejen to najdete na nabitých 32 stránkách. 

Pokud nechcete čekat na to, zda se usměje na vás štěstí, můžete jej zakoupit a balíček dostanete ještě před Vánoci.

Jan a Alena Pickovi darovali do soutěže 4x O-křížovky.


Dnes nás zajímá jeden geografický pojem, který již zanedlouho bude stěžejní pro českou reprezentaci.

Pravidla soutěže

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.