Adventní kalendář ’17: 7. den – Pěkné Prázdniny

od | 7. 12. 2017 | Soutěž

Máme za sebou celou čtvrtinu úkolů! Zatím dávačka? Ano? To je dobře. Včera vás soutěžilo zatím nejvíce z celého letošního ročníku! Vstupujeme do druhé čtvrtiny naší soutěže a dnes budou mít výhodu ti, co se zajímají trochu o historii, resp. sledovali o-dění před pár lety. Ale nepřebíhejme a pojďme si představit medailonek tradičních závodů v Českém ráji.


Pěkné prázdniny s orientačním během v Českém ráji, to je název tradičních letních vícedenních závodů pořádaných OOB TJ Turnov vždy o předposledním prázdninovém víkendu. Pro většinu lidí jsou známé prostě jako „PéPéčka“. Tradice, příroda, pěkné terény, kvalitní mapy a snad i zajímavé tratě, ale také večerní párty, či závod o nejlepšího Píchače PP. To jsou jen některé z atributů, na které pořadatelé lákají závodníky k proběhnutí se v pískovcích Českého ráje.

Pro rok 2018 pořadatelé chystají 27. ročník těchto závodů do tradičního místa konání – Žehrovských lesů v okolí Branžeže a majestátného hradu Kost. A můžete se opět těšit na tři etapy v perfektních terénech Českého ráje. V pátek 24. srpna odpoledne krátkou trať, v sobotu 25.8. klasiku a v neděli 26. srpna 2018 završí program opět krátká trať. Pořadatelé připravují zbrusu novou mapu celého prostoru v novém mapovém klíči ISOM 2017. Můžete se těšit na skalní plotny u Branžeže, mýty opředené „Bohouškovy vývraty“ a další skalní oblasti kolem vrchu Chrby a u Žehrovské obory. Všechny etapy jsou plánovány na jednom místě v pěší vzdálenosti od centra závodů. “Přihlášky spustíme tradičně během jara 2017, jakmile obdržíme všechna potřebná povolení ke konání závodů, dá se očekávat opět limit počtu maximálně 1200 účastníků,” upozorňuje Dan Wolf z pořádajícího turnovského klubu. Vy si zatím můžete připomenout minulé ročníky třeba skrze videa na stránkách závodů.

Pořadatelé do soutěže věnovali 1x startovné + kemp (včetně jistého místa v limitu v případě vyprodání závodu) na Pěkné prázdniny 2018.


Jaké byly správné odpovědi ve včerejším kole? Nabízíme je níže. Od roku 2018 vzejde v platnost nová směrnice pro popisy kontrol. V původním návrhu byla řada podstatných změn (kámen měl být kolečko jako doposud kupka atd.), nakonec tyto změny ve finální verzi nebudou. Sekce OB připravuje překlad dokumentu tak, aby vyšel před sezónou 2018 a byl uplatňován na závodech v OB. Obecně s tímto úkolem problémy nebyly, popisy znáte a to je dobře.

1 2 3 4 5 6 7 8
Popis C E G B F H A D
Mapová značka E F A G C D H B

A máme tu zadání dnešního úkolu, které je jednoduché. Spojte událost v orientačním běhu s rokem, ve kterém se stala.

Odpovědi opět pište do formuláře:

Pravidla soutěže

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.