Sprint na ME ve Švýcarsku – 7. Král, 19. Janošíková

od | 6. 5. 2018 | OB ve světě, Orientační běh, Závody

Dnes odpoledne a v podvečer se konalo první finálový závod na Mistrovství Evropy ve Švýcarsku. Na programu byl sprint, kam se po dopolední kvalifikaci probojovalo 7 českých reprezentantů. Nejlepší z Čechů – Vojtěch Král – skončil na velmi pěkném 7. místě, nejlepší ženou byla juniorka Tereza Janošíková, která obsadila 19. pozici. Celý závod jsme sledovali on-line.

Velmi zajímavý souboj se odehrál v mužích, kde nejcennější kov vybojovali hned dva Švýcaři – Daniel Hubmann a Matthias Kyburz. Bronz si odnesl Brit Kristian Jones. Dělené sedmé místo obsadil Vojtěch Král se ztrátou 43 sekund, na velké pódium ho dělila pouhá sekunda. Na 45. místo svůj závod dokončil benjamínek týmu – Vojtěch Sýkora, když ztratil na švýcarské duo 2:08. 50. pozice patřila Miloši Nykodýmovi (+2:37).
V ženách zvítězila Tove Alexandersson o 24 sekund před domácí Judith Wyder, která se vrátila k orientačnímu běhu po roční mateřské přestávce. Bronz putoval do Ruska zásluhou Natalie Gemperle (+0:33). Nejlepšího výsledku z českých žen dosáhla Tereza Janošíková, když obsadila 19. místo (+1:52). V nejlepší třicítce ještě skončily Vendula Horčičková (27.) a Jana Knapová (29.). Adéla Indráková doběhla jako 33. žena v celkovém pořadí.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.