Zimní tréninková základna Pohoř

od | 15. 11. 2021 | OB v ČR, Orientační běh

“Je nás už přes 12 000, ale až na pár výjimek jsme všichni “hobíci”. Proč nemáme více závodníků na úrovni reprezentace? Je to o pohodlnosti nebo tomu něco brání?” Začíná Pavel Žemlík vysvětlování, co ho vedlo k myšlence nabídnout svůj penzion přes zimu trénujícím orienťákům, jako jejich možnou tréninkovou základnu.

Ilustrační obrázky penzionu Na Pohoři, který vlastní a provozuje Pavel Žemlík.

Před týdnem se totiž na webu české reprezentace objevila zajímavá nabídka na zimní tréninkovou základnu u Turnova. Přišel s ní právě Pavel Žemlík, dříve zlínský, nyní již několik let turnovský závodník a provozovatel penzionu Na Pohoři. Zajímalo mě, co ho k vypsání této nabídky vedlo a co si od ní vlastně slibuje.

“Život se stále proměňuje, samozřejmostí se stal home office či home study, a tak je ideální příležitost dotáhnout jednu starou ideu. Tou je tréninková základna, kam lze přijet sám či v partě a točit. Bez pořádného tréninku to totiž nejde…”

Vysvětluje a odpovídá mi na mou otázku rovnou několika dalšími. A mně nezbývá než dát za pravdu, že toto téma rezonuje českým OB dlouhodobě.

“Najdou se borci či borkyně, co využijí tuto příležitost? Pohodlně bydlet za symbolickou cenu, mít možnost běhat po nekonečných lesích, spojit se lepšími či dokonce nejlepšími a přitom mít možnost vzdáleně studovat či pracovat. I když trochu mimo civilizaci, přitom kousek do města s velkým oddílem a jeho zázemím?”

To uvidíme. Nabídka platí až do března 2022, tedy přes celou zimu, kdy v Českém ráji zpravidla není zrovna vrchol turistické sezóny. A kdo jí může využít?

“Nabídku může využít skoro každý, je určena pro ty, kdo chtějí opravdu běhat. Stačí být do cca 100. místa v Rankingu, není to jen pro repre. Tam se totiž jistě brzy dostaneš,” věří Pavel Žemlík a uzavírá tak svou pozvánku.

Pokud Tě jeho pozvánka zaujala, mrkni pro více informací do článku na web reprezentace nebo kontaktuj Pavla přímo.

Tak vzhůru točit kilometry, zima se blíží!

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.