Začíná Zimní Univerziáda, poprvé i s LOB

od | 3. 3. 2019 | LOB

Sportovní svátek všech vysokoškoláků provozujících zimní sporty – Univerziáda začala tento víkend v jihosibiřském Krasnoyarsku. A poprvé v historii se na této megaakci bude prezentovat lyžařský orientační běh. “Vždycky byl můj sen se dostat na Olympiádu a Univerziáda je vlastně něco podobného,” glosovala jedna z českých reprezentantek Markéta Firešová pro oficiální web FISU. A má vlastně docela pravdu, protože na univerziádě je krom lyžařského OB dalších deset zimních sportů, sportovci bydlí v “olympijské vesnici” a celou Univerziádu započalo velkolepé slavnostní zahájení.

České reprezentanty přepravil z Prahy na Sibiř vládní speciál. (Foto: FB Česká asociace univerzitního sportu)

LOB má na Univerziádě hned čtyři medailové závody. V pondělí 4.3. se začíná sprintem, v úterý navazuje stíhačka s handicapovým startem, po dni volna se ve čtvrtek pokračuje smíšenými sprintovými štafetami a v neděli program zakončí middle. LOB hostí areál Raduga, což je velký multisportovní komplex na okraji města, který krom LOBu hostí také běžecké lyžování.

Čeští reprezentanti už jsou na místě. (Foto: Markéta Firešová)

Česko reprezentují:

Markéta Firešová, Petra Hančová, Veronika Kubínová Veronika, Vojtěch Bartoš, Petr Horvát, Vojtěch Matuš, Václav Šňupárek, Ondřej Vystavěl

Sprint startuje v pondělí odpoledne místního času, což je hned dopoledne času českého. Můžete jej sledovat zdarma na fisu.tv. Čeští reprezentanti se představí v těchto časech:

9:09 Ondřej Vystavěl
9:24 Vojtěch Bartoš
9:39 Petr Horvát
9:48 Vojtěch Matuš
10:48 Markéta Firešová
11:05 Veronika Kubínová
11:14 Petra Hančová

 

 

Inzerce

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.