Začíná Olympiáda dětí a mládeže. Sledujte nejen LOB!

od | 23. 1. 2023 | LOB

Od pondělí 23. ledna se ve čtyřech městech Královéhradeckého kraje rozjedou soutěže jubilejní 20. Olympiády dětí a mládeže. Ve Vrchlabí se krom biatlonistů, běžkařů, zrakově postižených běžkařů ukáží i mladí lobáci. První závod začíná už dnes pět minut před čtrnáctou hodinou!

Pondělí: sprint částečně v TV

Pořadatelé celé ZODM, ale také z OOS TJ Spartak Vrchlabí, kteří intenzivně připravují program LOB, mají v posledním týdnu velké problémy se sněhovou nadílkou. Pondělí závod by měl být ale připravený a proběhnout v daném rozsahu. Celé dějství se odehraje v Lyžařském areálu Vejsplachy ve Vrchlabí. Pojede se na mapě Charvátův kopec (měřítko 1 : 2 500, ekvidistance 5 m). Pojede se z 96 % na “plných” lyžařských stopách, minimu trati pak proběhne v “tečkách”. Tratě jsou v délce 1,3 – 1,7 km (50 m). Nejdříve pojedou kategorie D16 a H16, poté D14 a H14. Na základě televizního přenosu se o víkendu změnil čas startu: první závodník se vydá na svoji trať ve 13:55. Od 14:10 by měl proběhnout půlhodinový přímý přenos na ČT sport, na kterém se objeví starší závodníci LOB.

Přímý přenos z LOBu byl i na minulé ZODM v Karlovarském kraji.

Další program je nejistý

Jak již bylo zmíněno v úvodu, na základě sněhové situace se rozhodne o programu na další dny. Ve středu 25. ledna by měla proběhnout krátká trať, o den později jsou naplánované dvoučlenné smíšené štafety: I. a III. úsek absolvuje dívka, II. a IV. úsek jede chlapec. Původně se celý program měl jet v lyžařském areálu Vejsplachy, ale dle aktuálních podmínek se pořadatelé operativně rozhodnou o přesunu do prostorů s vyšší nadmořskou výškou. Podle všech dostupných informací by se ve středu mělo jet na Benecku.

Program zahájen

Celá letošní Olympiáda dětí a mládeže byla již v neděli uvedena Zahajovacím ceremoniálem na hokejovém stadionu v Hradci Králové. Součástí ceremoniálu byl nástup všech krajských výprav a jejich vlajkonošů, složení slibů a zapálení ohně, který zažehla snowboardistka a ambasadorka letošního ročníku Eva Adamczyková. Ceremoniálem provedl Roman Šebrle. Lyžařský orientační běh zastupuje všech 14 krajů, kdy každý může nasadit právě dva závodníky ve všech kategoriích. Dohromady 112 sportovců bude zápolit o jedenáct sad medailí.

Další informace

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.