YO!CAMP 2019 – poznej OB z jiné stránky!

od | 5. 12. 2018 | Metodika, Orientační běh

Chtěl by ses dozvědět něco více o pořádání závodu? Rád bys vedl svoji tréninkovou skupinu? Máš zájem poznat zákulisí velkých akcí? Jak vytvořit pořádný mapový trénink v OCADu? Pokud ti je mezi 15-23 lety, tak je právě pro tebe určena tato prázdninová akce zaměřená na mladé nadšené orientační běžce, kteří mají zájem o jinou stranu orientačního běhu – pořádání závodů, mapování nebo trénování svěřenců.

Metodická rada ČSOS přichází s novým konceptem týdenního soustředění, školení i zábavy v jednom. Kemp nabídne zasvěcení do specifických věcí souvisejících s OB (GPS, TV přenosy, využívání moderních technologií a aplikací při tréninku, …) formou aktivních workshopů a přednášek se zajímavými lidmi českého OB.  Akce je podporovaná Českým svazem orientačních sportů.

Moderní ubytování v krásné přírodě, i to je YO!camp 2019 Foto: Jan Picek

Zázemí celé akce je v Ekocentru v Oldřichově v Hájích v krásném prostředí Jizerských hor. Zde bude probíhat každodenní program, který se bude skládat z názorných ukázek i o-tréninků v okolí. Ubytování je zajištěno na postelích, strava minimálně 3x denně. Kapacita kempu je stanovená na 30 osob. Díky dotované ceně ČSOS by kemp měl být dostupný všem potencionálním zájemcům. Pro registrované členy v ČSOS vyjde týdenní akce na 2 500,- Kč (v ceně: ubytování, stravování, přednáškové místnosti, materiál, mapy, tisk, náklady na lektory aj.). Přihlášky na tuto akci budou spuštěny v pondělí 10. prosince 2018 ve 20:00 pomocí následujícího formuláře.

Rozpis celé akce najdete zde.

Bude i legendární Humuskros?! Foto: Krčkovice 2015

Co si organizátoři pro mladé připravili? Předběžnou účast přislíbil Ondřej Rybář, bývalý trenér českých biatlonistů a v minulosti člen štafety Slavie Liberec v orientačním běhu (pokud mu do toho na poslední chvíli něco nevleze). Na programu je i beseda s orienťákem Janem Exnerem, právníkem Českého olympijského výboru a světovým odborníkem na téma právo a doping. Kromě besed budou nachystány také přednášky (Mladí trenéři, Jak obohatit program soustředění, Mladí pořadatelé, Zákulisí televizních přenosů v OB) nebo praktické workshopy (Mapování, Stavba vychytaných tréninků, Pořádání WOD, Moderní vyhodnocení tréninku atd.). Pořadatelé slibují také zajímavé mapové tréninky a aktivní hry.

 

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.