Sloupek reprezentanta: Tomáš Kubelka

od | 16. 12. 2016 | Orientační běh, Sloupek reprezentanta

Tomáš Kubelka, závodník pardubické Lokomotivy, ale též student Fakulty architektury ČVUT v Praze. Letos na podzim odjel na studijní pobyt do slovinské Ljubljany, kde kromě studia si našel i čas na trénink a závody. Jak hodnotí celý podzim? Jaké obavy měl při cestě do neznámých končin? A jaké má příležitosti k trénování? I o tom je dnešní Sloupek reprezentanta.

Podzim

Letošní sezona pro mne skončila na sportovním poli porážkou a drobným zraněním. Proto přišla vhod možnost jistého oddálení. Konkrétně jsem odjel na jih do Ljubljany s cílem studovat architektury Plečnika a jeho studentů.  Zároveň jsem však byl plný obav o narušení kontinuity příjemného, produktivního a celkem pohodlného života. Minimálně představa, že nebudu součástí podzimního kolotoče oblastních zavodů, HROBů, závěrů, zamyšlení se, předúvodů a úvodů, treninků, testů,.. mne z orientačně-běžeckého hlediska znepokojovala.

Obavy ale byly rozptýleny sérií závodů zimní ligy, jednodenním Ultralongem, vícedenními závody v Chorvatsku, nočními tréninky,…v exkluzivních krasových i kontinentálních terénech. Český pohled na tyto akce je ovšem nutné podělit pěti a občas odpustit u nás nepředstavitelné, ale ve finále nedůležité pořadatelské chyby. Dále je nutné dodat, že říjnové běžecké volno lze ideálně vyplnit návštěvou 11 dvoutisícovek. Lze projet desítky vesnic na kole, v listopadu začít běhat tempa s výhledy na Alpy, běhat APčka v lese s mloky, dlouhé běhy v dolomitech, zajít na tartan… Když se zamyslím, tak do Čech to také není daleko. A tak děkuji všem, díky kterým mi plyne dobrý čas. Zdá se, že Slovinsko je ideální místo pro přípravu na další sezonu.

Tomáš Kubelka

Tomáš Kubelka je na rok 2017 zařazen do RD-B týmu. Foto: Petr Kadeřávek

1 komentář

  1. Avatar

    zajit na teran. rozumim!

    Odpovědět

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.