Sloupek reprezentanta: Karolína Šiková

od | 11. 5. 2018 | Orientační běh, Sloupek reprezentanta

Na Mistrovství Evropy ve švýcarském Ticinu je sice dneska den volna, přesto se za jednou reprezentantkou vypravíme. Karolína Šiková je nováček v týmu a poprvé na velké mezinárodní akci v českém dresu. Jak se ji podařil první závod v reprezentaci? O tom dnešní kratší Sloupek reprezentanta.

Můj první závod v repre dresu

Se příliš nepovedl. Ale vezměme to hezky od začátku. Po, ne úplně zvládnutých, nominačkách jsem byla vybrána na EOCu pouze na sprint. Není to moje nejoblíbenější disciplína, ale poslední dobou ho mám čím dál raději (že bych byla čím dál rychlejší?).  No a znáte to. První závod na velké akci, všude kolem samá hvězda světového formátu a ještě nutnost projít kvalifikačním sítem. Nebudeme si nalhávat, že bych nebyla nervózní. Start kvalifikace byl na spektakulárním místě, na hradě tyčícím se nad městem Bellinzona. Seběh do podhradí se mi podařil, stejně jako první část závodu. Pak ale přišla hloupá chyba, kdy jsem kód kontroly přečetla opačně (98 vs. 86) a mylně jsem si myslela, že není moje. V takové konkurenci byl závod ztracen a brány finále se pro mě zavřely.

Lehké zklamání panovalo, ale beru to jako nováčkovskou daň a doufám, že můj první závod v repre dresu nebyl i tím posledním. Zbytek týdne budu fanoušek a náhradník, ale můžu tady taky potrénovat v těžkých jihošvýcarských terénech. Na co? No třeba na WUOC, kdo ví.

Karolína Šiková

Karolína Šiková je závodnicí OK Lokomotiva Plzeň. Na ME ve Švýcarsku poprvé navlékla reprezentační dres. Foto: Tomáš Bubela.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.