Sloupek reprezentanta: Filip Wolf

od | 5. 5. 2017 | Orientační běh, Sloupek reprezentanta

Nadějný turnovský junior Filip Wolf se jako jediný zúčastnil jak nominačních závodů dospělé reprezentace v Harrachově na SP ve Finsku, tak nominačních závodu ve Švédsku na JMS. Oba závody srovnává z pohledu přípravy na daný závod. Vyplatilo se mu spíše před závodem hraní videoher nebo učení se na maturitu? O tom všem v dnešním Sloupku reprezentanta. 

Když je řeč o nominačkách, věřím, že si každý představí důležitou akci, která vyžaduje speciální přípravu. Já se v posledních týdnech zúčastnil dvou, resp. třech rozdílných nominačních závodů a musím říct, že jisté rozdíly v přístupu byly více než patrné.

Filip Wolf je členem juniorské reprezentace OB. (Foto: Tomáš Bubela)

První akcí ze zmíněných, kterou jsem poctil svou přítomností, byly velikonoční nominačky RD. Jelikož jsem byl ubytován doma, tak jsem nemohl okouknout přípravu pravých mistrů z dospělé reprezentace a inspirovat se. Z toho důvodu byla moje předzávodní příprava poměrně prostá a skládala se z klasické dvojité večeře, hraní videoher a pouze o pár minut přetaženou armádní večerkou. Další den jsem se naladil na závod hledáním shromaždiště, sháněním buzoly a čipu (díky Vojto a Honzo), které jsem v samém večerním spěchu zapomněl sbalit, a rozklusem, při kterém jsem zjistil, že závod určitě neproběhne podle mých představ. Na výkon vzpomínat raději nebudu, ale zážitek mi nikdo nevezme. Nádherný les, trať a určitě se do jizerských bažin vrátím.

Z tréninku cestou na Portugal “O” Meeting 2015. (Foto: Daniel Wolf)

Zhruba týden na to následovaly nominačky č. 2. Přestože starty závodů byly od sebe vzdáleny na 780,7 km, tak se prostory úplně nelišily. Bažiny, občas kopce, bordel pod nohama, sem tam kameny, všechno tu bylo. Diametrální rozdíl byl ovšem v předzávodní přípravě. Počítač jsem vyměnil za maturitní otázky z biologie, čip a buzolu jsem si tentokrát pečlivě ohlídal, úmorné a dlouhé hledání shromaždiště jsem vyměnil za co nejdelší čas strávený na klubovně poslouchajíc 3 nejnovější songy Michala Paradise. Jenom sníh a teplota blížící se bodu mrazu ubraly na dojmu. Posledním závodem z nominační série byl middle, při jehož přípravě jsem pouze ladil mouchy. Došlo ke změně playlistu. Tímto bych nechtěl urazit autora daných písní, ale Eminem splnil svou práci (myšleno připravit mě na závod) o chlup lépe. Na Michala Paradise ale nebylo zapomenuto a přišel na řadu ihned po návratu na klubovnu. Další nepatrná změna přišla v životosprávě. Pilulka ibalginu přišla na řadu 30 minut před výkonem, abych závod mohl dokončit.  Z výsledkových listin je patrno, že moje příprava se závod od závodu zlepšovala, což směrem do nadcházející sezóny je více než dobrá zpráva.

Nutno podotknout, že do příštích závodů mám ještě co zlepšovat, ale v předzávodní přípravě jsem udělal za poslední dva týdny velký pokrok. Ale drobnosti,  které bude třeba vyladit, se najdou vždy.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.