Sloupek reprezentanta: Anna Štičková

od | 15. 9. 2017 | Orientační běh, Sloupek reprezentanta

Minulý rok juniorská reprezentantka, letos členka U23 dospělé reprezentace v OB. Má velkou sbírku medailí z dorosteneckých evropských šampionátů i několik titulů mistryně republiky. Anna Štičková, členka oddílu Loko Liberec, tentokrát sepsala pro O-News.cz Sloupek reprezentanta. Popisuje účast na její první mezinárodní akci mezi dospělými – norský Euromeeting. Pěkné čtení!

Na začátku prázdnin se mě zeptala Miška (Michala Omová, koordinátorka žen RD – pozn. red.), jestli by mě potěšila nominace na Euromeeting a já jsem nadšeně kývla. Druhák jsem měla úspěšně za sebou, prázdniny před sebou, k tomu motivaci trénovat, když na to konečně mám čas. S Márou (Marek Cahel, osobní trenér AŠ – pozn. red.) jsem se domluvila na tréninkovém plánu a nakonec jsem dokázala docela úspěšně skloubit běhání a různé dovolené, které jsem už měla na prázdniny naplánované.

Při loňském JMS ve Švýcarsku. Foto: Jakub Glonek.

Navíc se výborně hodilo, že máme právě dokončenou novou mapu v Bedřichově na oblastní závody v září – suprovej terén s bažinkami a hustníčkami, kde se dalo na norské terény aspoň trochu potrénovat. Závody se blížily, a já jsem byla zvědavá, jak na tom budu v porovnání s ostatními. Jak už jsem psala, měla jsem konečně čas na trénování, nemohla se “vymlouvat” na školu. Ta mě přes rok reálně časově omezuje, ale možná je to i trochu taková omluva sobě samé, když se mi třeba nějaký závod nepovede podle představ. Nevím. Trochu jsem se bála severského terénu, kde jsem byla naposledy před dvěma lety na JWOCu a tam jsem se zrovna neblýskla.

Anna Štičková na vyhlášení nejlepších orientačních běžců (2016), kde získala druhé místo v kategorii juniorů. Foto: Petr Kadeřávek.

Nakonec jsem ale se svým výkonem na Euromeetingu docela spokojená, závod po závodu jsem se zlepšovala a dostávala se do mapy. 18. místo na klasice je pro mě super výsledek a motivace do budoucna pracovat na svých rezervách, kdy stále nejsem schopná v tomto terénu rychlostí na postupech konkurovat nejlepším, ne tolik po fyzické stránce, ale tím, že to nestíhám ve větší rychlosti umapovat. Což je samozřejmě o tréninku, a tak se snažím si ze závodů i z navazujícího tréninkového kempu odnést maximum, abych se zase trochu zlepšila. Jinak celá akce jako taková byla super a i jako tým jsme si na Euromeetingu neudělali ostudu díky skvělým výkonům Píkeje (Tomáš Kubelka – pozn. red.) a Vendy (Horčičkové – pozn. red.).

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.