Sloupek reprezentanta: Anna Kopecká

od | 13. 10. 2017 | Orientační běh, Sloupek reprezentanta

Pardubická Lokomotiva v kategorii dorostu naprosto ovládla MČR štafet a družstev. Obě štafety ovládly sobotní štafety a i v neděli nedalo pardubické dorostenecké družstvo šanci soupeřům. Jak se v Pardubicích trénuje, jaká je atmosféra v týmu nebo jak prožívalo družstvo minulý víkend? Vše nám přiblíží dorostenka Anna Kopecká v tradičním Sloupku reprezentanta. 

V Pardubicích je skvělá tréninková skupina ale kdo mě zná, ví, že z Pardubic nejsem a tudíž tréninku ve skupině moc nevyužívám. Už 4 roky je mým trenérem Jan Kaplan a musím říct, že se o mě skvěle stará. Na trénincích se domlouváme na dálku a jednou za čas si střihneme nějaký ten trénink společně i s Jančou Peterovou, mým sparring partnerem.

Anna Kopecká na ČPŠ v Bílé Vodě (ASU). Foto: Petr Kadeřávek.

Trénuju tedy většinou sama v okolí městyse Kunvald a i když je to opravdu hrozné být sama, někdy je za to člověk rád. Ovšem donutit se třeba na takový zimní výběh chce vážně hodně vůle. Snažím se jezdit alespoň jednou za dva týdny na atletiku do Ústí nad Orlicí, kde je skvělá parta lidí, ale když bydlíte tam kde já, není to nejjednodušší.
OK Lokomotiva Pardubice, Pardubické TSM a juniorská reprezentace naštěstí často pořádají soustředění, kterých se můžu účastnit. Tady mám soupeřů i kamarádů (často v jedné osobě) na běhání dost a je to úplně super.
V LPU se mi moc líbí. Přestoupila jsem sem v roce 2012 a od té doby jsem se hodně posunula. Klub mi poskytuje skvělé zázemí a umožňuje mi se neustále zlepšovat.

Anna Kopecká předává na poslední úsek při MČR družstev v Moravském Karlově. Foto: Petr Kadeřávek.

Můj poslední štafetový dorostenecký víkend byl prostě boží. V sobotu jsme společně s Marťou Waňkovou a Jančou Peterovou dosáhly jen těsně na vítězství (kdo viděl můj dramatický doběh na třetím úseku, musí mi dát za pravdu). Zlatá medaile cinkla a myslím, že všichni dorostenci byli zvědaví, jestli to cinkne i v neděli. Družstva se nám dařila už od začátku a v průběhu závodu jsme si vytvořili náskok před druhou štafetou reprezentující Žabovřesky. Všechno se povedlo a naše družstvo vyhrálo! Získali jsme i pohár za celoroční umístění štafet a to nás také velmi potěšilo.
Musím říct, že i přes deštivé počasí to byl jeden z mých nejkrásnějších víkendů.

Anna Kopecká

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.