Poslední LOB-neděle v mrazivých Krkonoších

od | 1. 3. 2018 | LOB, Reportáže, Závody

Posledního letošního víkendu ve znamení LOBů se pořadatelsky zhostil SK Studenec. Medailové klání  v Roudnici v Krkonoších započalo v sobotu závodem MČR na klasické trati (náš článek zde). V neděli následovaly hned dva závody: Mistrovství České republiky štafet a poslední žebříčkový závod na krátké trati. Po celou dobu závodů panovalo ještě mrazivější počasí než v sobotu se silným větrem, ale bylo nádherně slunečno. Závodilo se ve stejném prostoru jako při klasice, ale to vůbec nevadilo. Pořadatel přes noc najezdil všechny stopy znovu, a tak byly oproti sobotě krásně vidět. Avšak fakt, že se dalo všude “fikat” díky přemrzlému sněhu přetrval i do nedělních závodů.

Dopoledne – MČR štafet

Mistry České republiky ve štafetách se v kategorii dospělých staly v ženách závodnice Spartaku Vrchlabí, a to Adéla Randáková (věkem dorostenka), Zuzana Nováková a Helena Randáková. V mužích zvítězili borci ze Zdravotníku Praha ve složení Vítek Pospíšil, Roman Horyna a Radek Laciga.

Mistry České republiky ve štafetách se v kategorii dospělých stali v ženách závodnice Spartaku Vrchlabí a v mužích Zdravotníku Praha. Foto: Pořadatelé

V ženách byly na druhém místě ženy Slavie Hradec Králové a třetí Kotlářky Praha. V mužích byla druhá štafeta OK Jilemnice a třetí KOB Dobřichovice.

V dorosteneckých kategoriích putovali zlaté medaile do Studence a Plzně.

Kopletní výsledky štafet zde.

Na závodníky v D14 a H14 se zaměřily kamery České televize, které zde natáčely pořad Lvíčata. Jejich mapa:

Odpoledne – krátká trať

Tímto famózním závodem se uzavřel letošní Český pohár v LOBu. Závod se odehrál za krásného počasí v husté síti stop mezi remízkami, bylo hodně kontrol a závod byl rychlý pestrý a zábavný. Poslední cenné body do žebříčku v elitních kategoriích opět nejlépe vybojovali Helena Randáková a Jakub Škoda. Pro Helenu Randákovou to bylo třetí víkendové zlato, Jakub Škoda si dal při štafetách medailový půst, ale v jednotlivcích také oba závody vyhrál. Opět ale musíme připomenou, že několik favoritů právě bojuje o medaile na AMS v Estonsku (Horvát, Hančová, Argaláš a další).

Odpolední krátkou tratí se uzavřel letošní Český pohár v LOBu.

Celkové výsledky krátké trati zde.

Opět za všechno mluví mapa H20 (stejná s H21E).

Výsledky Českého poháru

Podtrženo, sečteno, máme za sebou osm (sedm bez štafet) závodů Českého poháru v lyžařském orientačním běhu. Naše sezóna končí, a tak se pojďme podívat, kdo se jí probojoval nejlépe: výsledky Českého poháru.

V ženách opanovala Helena Randáková, v těsném boji o druhé místo byla nakonec lepší Lenka Mechlová před Petrou Hančovou, která ale neabsolvovala poslední dva závody. Za čtvrtou Kateřinou Neumanovou je už téměř stobodová mezera před ostatními závodnicemi.

1 Randáková Helena VRL7452 522.51
2 Mechlová Lenka SHK9051 498.66
3 Hančová Petra LPU9659 497.54
4 Neumannová Kateřina PVP9250 470.45
5 Horvátová Hana SSU9794 373.01
6 Karochová Simona DKP8853 356.84

V mužích těsně vyhrál Jakub Škoda před Petrem Horvátem, který ale stejně jako Hančová nejel poslední závody kvůli AMS. Pomyslný bronz bere Radek Laciga.

1 Škoda Jakub VLI8800 501.53
2 Horvát Petr SSU9442 500.65
3 Laciga Radek SZP8200 498.51
4 Drobník Michal SJC8709 488.51
5 Horyna Roman SZP7600 487.40
6 Rygl Miroslav TBM7205 434.79

V H20 byl nejlepší Vojtěch Bartoš, v D20 Markéta Firešová, v H17 Vít Štefan a v D17 Rozálie Kuchařová.

 

Nezbývá, než poděkovat všem pořadatelům za uspořádané závody. Věřte, že dělat LOBy není žádná hračka a o to více si vážíme, že jste do toho letoš šli a mi si tak mohli užít osm závodů v tomto nádherném sportu. Doufejme jenom, že příští rok k nám bude příroda se sněhem minimálně tak štědrá jako letos, abychom mohli v LOBech pokračovat. Teď nás ale čeká sezóna letní, a tak nezbývá než jen říct: “Na viděnou na lyžích se stolečkem na břiše!”

Užitečné odkazy:

Poslední dvě fotografie: ŠM

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 23. 10. 2024
a svátek má Teodor.