Mistry ČR v LOBu na klasice jsou Randáková a Škoda

od | 25. 2. 2018 | LOB, Reportáže

Posledního letošního víkendu ve znamení LOBů se pořadatelsky zhostil SK Studenec. Medailové klání započalo v sobotu závodem Mistrovství České republiky na klasické trati. Po celou dobu závodů panovalo velmi mrazivé počasí s hustým sněžením. Fakt, že sobotní sníh byl první sněhovou nadílkou takřka po měsíci, kdy se v prostoru závodu držel pouze starý zmrzlý sníh, vytvořil takové podmínky, že se dalo jezdit prakticky úplně všude a stopy nebyly téměř vidět. To, spolu se sníženou viditelností a krásně postavenými tratěmi, tvořilo mapově i fyzicky velice náročný závod.

Poslední LOB víkend letošního roku začal v sobotu mrazivou klasikou v Roudnici v Krkonoších za pořadatelství SK Studenec. foto: ŠM

Za vše mluví mapy ze závodu:

V ženách vedla téměř celý závod, jen na dva mezičasy nevyhrála, takový byl výkon Heleny Randákové, vrchlabské závodnice, která si suverénně dojela pro zlato . Jen na chvíli se před ni dostala Lenka Mechlová (SHK), která dojela druhá se ztrátou 3:53. O více než minutyu zpět byla třetí Simona Karochová (DKP).

D21: Randáková, Mechlová, Karochová; foto: web pořadatele

V mužích se jel na 17ti kilometrové trati velmi vyrovnaný závod. Nejprve vedl Radek Laciga, pak se do čela dostal na většinu závodu Roman Horyna, ale čtyři kontroly před cílem zabral Jakub Škoda a dojel si tak do cíle pro zlato. Vyhrál tedy Škoda (VLI) o 13 vteřin před Horynou(SZP). Třetí místo vybojoval Jan Kolín (JIL) v cílové rovince, když ji zvládl o 4 vteřiny rychleji než Radek Laciga, který byl nakonec o 3 vteřiny čtvrtý.

H21: Škoda, Horyna, Kolín; foto: web pořadatele

Musíme však zmínit, že několik favoritů právě bojuje o medaile na AMS v Estonsku (Horvát, Hančová, Argaláš a další).

V juniorkách zvítězila Kateřina Janovská, před Marií Lacigovou a Danielou Stoklasovou. Juniorská reprezentantka Markéta Firešová nestartovala. V juniorech vyhrál o více než deset minut Josef Nagy, před Janem Ciencialou a Vítem Ježkem. Kategorii H17 opanoval Vít Štefan (druhý Tokár, třetí Peňáz), když další favorit na medaili Štregl vynechal kontrolu, Richtr a Milán na závody nedorazili a Mareček závod kvůli zdravotním komplikacím nedokončil. Mezi dorostenkami D17 o půl minuty zvítězila Anna Karlová před Macholdovou a Kuchařovou, které dalším závodnicím ujely o takřka čtyři minuty.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Foto: Šimon Mareček

Pěkná stavba, kontroly na svých místech, dobré shromaždiště. I přes nepřízeň počasí pořadatelé uspořádali velmi dobrý závod. Dnes dopoledne se poměřují síly v MČR štafet a odpoledne se jede poslední letošní žebříčkový závod na krátké trati.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.