Podcast: Světový pohár v Česku a druhý ročník Czech O-Tour

od | 24. 2. 2023 | Podcast, Rozhovory, Závody

V letošní sezóně se na českém území odehraje hned několik velkých světových eventů. Vedle MS MTBO a MS Trail-O to bude také druhé kolo Světového poháru v orientačním běhu, na které nás organizátoři pozvou do České Lípy a kokořínských skal. Světový pohár budou doprovázet také velmi atraktivně koncipované doprovodné závody, které budou součástí stále ještě nového seriálu Czech O Tour. Proč se těšit na Světový pohár v Česku a co nám nabídne novinka v českém orienťáku nesoucí název Czech Orienteering Tour? O tom si povídá David Procházka s ředitelem resp. předsedou organizačního výboru těchto akcí Janem Pickem v dalším díle O-News.cz Podcastu. Příjemný poslech!

Jan Picek, předseda organizačního výboru závodů Světového poháru v OB v ČR, na fotografii v závodní kanceláři úspěšného MS 2021. (Foto: Petr Kadeřávek)

“Světový pohár začne v Česku začátkem srpna, konkrétně 2. – 6. srpna. Mistrovství světa 2021 jsme myslím zvládli po technické stránce velmi dobře, ale nemohli jsme jej udělat tak, jak jsme si v tříletých přípravách vysnili a řešili. Mohl za to covid. Řešili jsme tak, jak využít prostory, které jsme měli připraveny pro zrušený Euromeeting, jak využít spojení hobíků a elitních závodníků. A přišla nabídka od IOF na pořádání Světového poháru 2023, kdy švýcarští organizátoři nemohli uspořádat tradiční SP, protože pořádají Mistrovství světa, tak jestli bychom jedno kolo nechtěli uspořádat. Proběhla krátká porada v nejužším pořadatelském týmu a řekli jsme si, že do toho jdeme,” přibližuje Jan Picek, jak vznikla myšlenka pořádat jedno z kol SP v Česku.

V jaké fázi příprav se SP nachází, co se aktuálně děje a co nás na začátku srpna čeká?  I letos jdeme v Česku tak trochu proti proudu a náš SP obsahuje jak sprinty, tak lesní disciplíny, jak se taková skladba závodů zrodila? Uvidíme některé závody v televizi? Co stojí za zrodem Czech O Tour? A jak se vše na začátku utvářelo? A jaké jsou ambice Czech O Tour do budoucna?

Atmosféra na domácím MS byla parádní, věříme na SP bude díky doprovodným závodům ještě lepší. (Foto: Petr Kadeřávek)

Na to vše a mnohem více se ptal David Procházka a vy si můžete celý rozhovor poslechnout na Spotify a ve vašich podcastových aplikacích.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.