Obrazem: MČR na klasické trati 2019

od | 23. 9. 2019 | Orientační běh, Reportáže, Závody

Mistrovství ČR na klasické trati se letos uskutečnilo na Jablonecku ve velmi náročném terénu. Stavitelé tratí navíc přecenili síly mnoha závodníků, a tak v řadě kategorií byly porušeny směrné časy. Pořadatelům z Tatranu Jablonec se ale podařilo objednat velmi pěkné podzimní počasí, a tak většina závodníků odjížděla spokojená. Denisa Kosová a Vojtěch Král ovládli hlavní kategorii.

Velká aréna byla situovaná v Hraničné, kousek od Jablonce nad Nisou. Desítka prodejců sportovních zboží, catering, cíl i parkoviště bylo v podstatě na jednom místě. Foto: Jan Balogh.

 

V sobotu proběhla kvalifikace. Ta se konala v severní a severovýchodní části prostoru. Dušan Novotný připravil fyzicky velmi náročné tratě, v některých kategoriích byly překročeny směrné časy. Foto: Klára Mašínová.

 

Kvalifikační síto bylo znovu nemilosrdné. V ženách se čekal postup Karolíny Kamenické a Lenky Poklopové, v mužích zase Jakuba Škody nebo Šimona Navrátila. Jednotlivé kvalifikační skupiny ovládli Zdenka Kozáková, Adélka Indráková, Barbora Vyhnánková a Karolína Teplá, resp. Tomáš Kubelka, Pavel Kubát, Miloš Nykodým a Daniel Hájek. Mapa: soutisk všech kvalifikačních skupin kategorie H21.

 

Do nedělních bojů nejdříve nastoupili veteráni (společně s B a C finále). Foto: Jan Petr.

 

Od času 11:12 nastoupili závodníci MČR finále A. Muži museli zdolat trať dlouhou přes 13,7 km, ženy pak 9,4 km. Na všech tratích bylo velké převýšení. Foto: Jan Petr.

 

Počínání závodníků pozorovaly stovky lidí přímo v aréně, když pro ně pořadatelé připravili velkoplošnou obrazovku s obrázky z lesa, GPS animacemi i dalšími programem. Foto: Jan Picek.

 

A pak to začalo. První muži v cíli, Jakub Veselý a Filip Wolf, ale neměli ještě všechny kontroly ve svém čipu. Foto: Vojtěch Illner.

 

I když závod nebyl v přímém přenosu na ČT, Česká televize přesto dorazila, aby natočila 40minutový dokument, který bude vysílán v pátek v odpoledních hodinách. Foto: Jan Balogh.

 

Bolelo to. Dělaly se velké chyby. Tratě byly velmi náročné, vítězné časy přes 100 minut. Foto: Vojtěch Illner.

 

V mužích to byl velký souboj mezi Vojtěchem Králem, Pavlem Kubátem a Milošem Nykodýmem, který vyhrál hned tři tituly MČR na klasické trati v řadě. Foto: Petr Kadeřávek.

 

Poslední dlouhá volba na K20, která vše rozhodla. Miloš Nykodým jde rovně a ztrácí, navíc nechal ještě skoro minutu na dohledávce. Vojtěch Král obíhá, a to se mu vyplácí. Král se stává novým králem, druhý končí Kubát. Na Nykodýma zbyl bronz. Zdroj: analýza Miloše Nykodýma.

 

V ženách to byl také dramatický souboj. Nakonec vyhrála Denisa Kosová před Adélkou Indrákovou, bronz putoval do Luhačovic zásluhou Venduly Horčičkové. Foto: Petr Kadeřávek.

 

 

Více informací:

 

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.