Navigation Games: Do Ameriky za dobrovolnictvím v OB? Yes!

od | 27. 11. 2019 | Cestování za OB, OB ve světě, Orientační běh

Rádi cestujete? Máte rádi orienťák i v jiných formách než je závodění? Zkusili byste učit děti, tvořit mapy i další aktivity? A chcete se podívat na severovýchod USA? Právě pro vás je možná tento článek. 

Navigation Games je nezisková organizace zabývající vzdělání, zábavou a outdoorovými aktivitami prostřednictvím orientačního běhu.  “Věříme, že orientační běh je jedním z nejlepších způsobů, jak nejen podpořit fyzickou aktivitu mládeže, ale také poskytnout zkušenosti a prostředí, ve kterém mohou rozvíjet důležité dovednosti pro celý život,” píše se na jejich oficiální stránce www.navigationgames.org. Jejich moto je “We teach kids to orienteer!” neboli “Učíme děti orienťák”.  Historie organizace se začala psát na jaře 2015, od té doby se podílí na řadě programů. Z Česka se třeba zapojila Pavla Zdráhalová de Oliveira nebo MTBO jezdci Tomáš Kamaryt a Marie Březinová (dnes už Kamarytová).

 

 

Navigation Games vyvíjí a nabízí vlastní lekce, vzdělávaní programy, koučování, závody ve školách, organizace, ale také aktivity pro veřejnost. Zkušenosti hovoří o poskytování programů stovkám různým žáků odlišného věku. “Vytvořili jsme programy a trénovali pravidelně pět týmů vyšších škol v Cambridge, hostili mistrovství Cambridge City Orienteering Championships a trénovali tým pro Junior National High School Varsity Championship 2018,” objasňuje tým, který také připravuje soukromé akce od narozeninových večírků po firemní team-buildingy.

 

 

Nyní Navigation Games vypisuje unikátní možnost zapojit se do činnosti. Organizace hledá dobrovolníky na podporu školních programů na severovýchodě USA po dobu tří měsíců od března do června 2020. Dobrovolníkům bude poskytnuté ubytování zdarma, vedle toho je ale potřeba se zapojit do aktivit v minimální délce 20 hodin/týdně. Úkol dobrovolníků bude docházet do škol, a tam je učit orientační běh. Kromě toho budou trénovat mimoškolní týmy, vytvářet vzdělávací videa a vytvářet mapy, které se využijí ve školách. Je to skvělá možnost, jak žít část roku v USA, najít nové přátele, zlepšit svojí angličtinu a zároveň pomoci žákům se učit orientační běh. Zájemci by měli mít zkušenosti s výukou a prací s dětmi. Dobrovolníci mohou být kamarádi, partnerské dvojice, ale třeba i celé rodiny s dětmi. Pokud si myslíte, že jste vhodní na tuto pozici a máte v tuto dobu čas a chuť, není nic jednodušší, než vyplnit potřebné údaje v následujícím formuláři.

 

Více informací:

 

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.