MiniRozhovory s mistry republiky

od | 10. 5. 2017 | OB v ČR, Orientační běh

Od finále MČR ve sprintu uběhly už tři dny. Pojďme se ohlédnout za šampionátem v moravské metropoli s vítězi hlavních kategorií. Ženský závod byl velmi těsný. Vítězka Jana Knapová (LPU) porazila Adélku Indrákovou (ZBM) o pouhou sekundu, další 4 sekundy zpět skončila dorostenka Tereza Janošíková (UOL). V mužích to bylo více jednoznačné. Mistrovský titul získal Vojtěch Král (SSU), který porazil druhého Jana Petrželu (PHK) o 37 sekund a třetího Miloše Nykodýma (ZBM) o další 4 sekundy.

Jana Knapová, vítězka D21

Jana Knapová, mistryně ČR ve sprintu 2017. Jak to zní?
Já si myslím, že dobře (úsměv – pozn. red.).

Jak ses na šampionát připravovala? Byla příprava jiná než na jiné šampionáty?
Mám to už takové standardní pro každý šampionát, zvlášť pro sprintový. Dnes je už potřeba mít všechno pošéfované předem. Hodně koukat na snímky na internetu, v hlavě si to všechno srovnat, jak ten závod může probíhat atd. A to asi pomohlo.

Jana při úvodní části na MČR ve sprintu 2017. Foto: Tomáš Bubela (O-news.cz)

Využila jsi znalosti Brna? Pokud vím, tak jsi zde studovala…
Já jsem tu studovala poměrně dlouhou dobu. Možná je to spíše nevhodné říkat, ale já jsem nahoře na Petrově, ani na Špilberku za celou dobu nebyla ani jednou. V centru samozřejmě ano, ale to moc nerozhodovalo. Já si myslím, že největší znalosti jsem nabyla právě dnes a včera pomocí internetu (rozhovor vznikal ihned po nedělním doběhu – pozn. red.). 

Co si myslíš, že rozhodlo o konečném pořadí? Mezi prvními třemi bylo pouze 5 sekund. Byly tam z tvé strany nějaké chyby?
Já jsem spíš dneska váhala, jakože si nejsem jistá všemi volbami a tak. Žádná větší chyba tam nebyla, spíš váhání. A to, že je to tak těsné, tak to je spíš už štěstí.

Díky moc a velká gratulace!

https://www.facebook.com/Onews.cz/videos/380701322325309/

Vojtěch Král, vítěz H21

Jaké bylo letošní MČR ve sprintu v Brně?
Bylo pěkné, ze začátku technické, pak se to změnilo na velmi rychlý sprint, což na konci bylo náročné a otestovalo to závodníky na 100 %.

Vojtěch Král obhájil mistrovský titul ze sprintu. Foto: Tomáš Bubela (O-news.cz).

Čekal jsi, že ten začátek bude v terasách? Měl jsi to připravené a našlukované?
Připravené jsem to úplně neměl. Měl jsem starou mapu, projít jsem si to nebyl, protože jsem v Brně se nevyskytoval. Věděl jsem, že tam jsou někde ty schody, ale když jsem to otevřel, tak jsem do toho docela “brejlil”. Postup na dvojku byl takový opatrný. Viděl jsem Miloše, který šel zleva, ale viděl jsem, že zprava je to asi kratší, takže jsem si to promapoval sám.

A nějaké chyby byly?
Asi jsem zvolil špatný postup na kontrolu šest, protože jsem šel zleva skrz spoustu těch schodů, místo abych běžel zprava po takové příjemné pěšince. Tam jsem podle mezičasů dostal asi 8 sekund. Jinak si nevybavuji žádné další zaváhání.

Díky za rozhovor!

Brno patřilo Králi. Foto: Tomáš Bubela.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.