MČR v knock-out sprintu ŽIVĚ z Prostějova

od | 6. 5. 2024 | OB v ČR, Orientační běh, Předstartovní horečka, Závody

Druhý šampionát letošní sezóny je stále tak trochu novinkou v programu. Historicky druhé MČR v KO sprintu se po loňské premiéře v Písku tentokrát koná v Prostějově za pořadatelství OS SK Prostějov. A i tento šampionát přinese jednu novinku, ČSOS z něj totiž ve spolupráci s pořadateli zajišťuje live stream na YouTube kanále ČSOS. Tak se nezapomeňte dívat a fandit našim nejlepším.

Vojtěch Král loni ovládl premiérové MČR v KO sprintu. Podaří se mu za sebou znovu nechat Tomáše Křivdu a obhájit titul? (Foto: Petr Kadeřávek)

Program prostějovského šampionátu zahájí dopolední kvalifikace, startuje v 10:00, karanténa se uzavírá v 9:50 a je vzdálena 1600 m z centra závodů. Běží se ve třech rozbězích, 6 nejlepších z každého rozběhu postupuje do semifinále MČR. Novinkou je tzv. nižší semifinále, aby si více lidí zažilo atmosféru KO sprintu. Dalších 6 lidí z každého rozběhu tak postoupí do tohoto nižšího semifinále, kde se bude bojovat ve třech bězích o 18. – 36. místo. Ti kteří v kvalifikaci skončí ve svém rozběhu na 13. a horším místě, poběží poté tzv. nižší finálové skupiny.

Jak si můžete přečíst v článku o TV přenosech v letošním roce na webu ČSOS, ČSOS zajišťuje svými silami přímé přenosy z Juniorského MS v Plzni na začátku července. Tým si jako takovou první generálku zvolil právě MČR v KO sprintu. Vy tak budete moci sledovat semifinálové a finálové klání na YouTube kanále ČSOS živě. Z důvodu časového harmonogramu půjde o dva oddělené přenosy.

Semifinále MČR v KO sprintu (začátek přímého přenosu v 13:45)

Finále MČR v KO sprintu (začátek přímého přenosu v 15:50)

A kdo bude patřit k favoritům? Na startu bude celá plejáda reprezentantů v čele s naší aktuální jedničkou Tomášem Křivdou, obhájcem titulu Vojtěchem Králem, skvělými sprintery Jonášem Hubáčkem a Jakubem Glonkem. Na paty jim jistě budou chtít šlapat mladí Jakub Chaloupský, Martin Roudný, Jáchym Coufal či Jan Strýček. V ženách startují všechny loňské medailistky – obhájkyně titulu Tereza Čechová, druhá Jana Pekařová i třetí Ema Černá. Porazit je budou chtít další reprezentantky jako Jana Peterová, Barbora Matějková, Lucie Semíková či Lucie Dittrichová.

Takhle vidí největší favority závodu pořadatelé. (Zdroj: JPV)

Informační rozcestník

Nemůžete se dočkat?

Podívejte se na pozvánku od Petra Kubáska a Dušana Vystavěla:

A nebo si připomeňte záznam z loňského MČR v Písku:

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.