Mapuješ? Chceš mapovat? Pojeď na seminář kartografů!

od | 1. 2. 2024 | Mapařina, Metodika, Orientační běh

Mapová rada ČSOS pořádá seminář kartografů, který se bude konat v termínu 1.-3. 3. 2024 (pátek až neděle) v rekreačním středisku Renospond ve Zderazi. Tento seminář není určen jen pro začínající, ale i amatérské a profesionální mapaře. Nenechte si ujít tuto jedinečnou událost!

Cílem semináře je zejména sdílet si navzájem zkušenosti s digitálním mapováním, jeho přípravou, dostupným vybavením a užitím pro mapování v různých typech terénu v Česku i v zahraničí.

Speciálně pro tento seminář bude připraven testovací polygon GNSS. Na něm v průběhu semináře proběhne společný praktický test přesnosti používaných GNSS přijímačů, který bude následně vyhodnocen. V rámci semináře budou rovněž diskutovány novinky v dostupných zdrojích dat a zkušenosti s přípravou mapových podkladů z Česka i ze zahraničí. Prostor bude věnován připravovaným novinkám v mapových specifikacích pro rok 2024 a problematice mapování sprintových map. Program semináře zahájí jako host Ing. Zdeněk Klusoň ze společnosti Primis, který přiblíží zkušenosti a poznatky z realizace leteckého snímkování a laserového leteckého skenování pro potřeby Digitální technické mapy České republiky.
Seminář začíná v pátek v 18 hodin a končí v neděli odpoledne. Účastnický poplatek činí 2.000 Kč na osobu a zahrnuje program semináře, ubytování a stravu formou plné penze v hotelu Renospond. Aktivním účastníkům semináře bude poskytnuta sleva z účastnického poplatku. Přihlášky jsou přes ORIS do 10. 2. 2024.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 23. 10. 2024
a svátek má Teodor.