Konec ledna s OB

od | 31. 1. 2018 | OB v ČR, Orientační běh

Je sice už středa, ale i tak je ještě čas na ohlédnutí se za uplynulým víkendem. I poslední lednový víkend totiž nabídl orientačním běžcům spousty možností k vyžití. Na hodně místech pokračovaly zimní ligy a reprezentace vyrazila na soustředění.

Hromniční trápení, Blansko

Brněnské zimní orienťáky zavítaly tentokrát do Blanska, kde již 17. vydání Hromničního trápení uspořádal místní Radioklub. Hlavní dámskou kategorii ovládla Natalia Hiklová o dvě minuty před Gabrielou Hiršovou a o pět minut před Hanou La-Carbonara. Mužskou kategorii vyhrál Adam Chromý, který o tři minuty porazil Jiřího Zelinku a Jakuba Zimmermanna.

Ukázka mapy pánské kategorie. Náhledy všech tratí jsou na stránce závodů.

OB liga – Návrat ke kořenům

Možnost zazávodit si v OB měli závodníci z okolí Brna i v neděli, kdy se konal 9. ročník závodu s názvem “Návrat ke kořenům”. Jedná se o dlouhý závod na neupravených starých mapách. Tentokrát se běžel se scorelauf, letos poprvé na mapě kreslené už v OCADu, i tak byla ale čtvrtstoletí stará. V mužích si odnesl vítězství Jan Zháňal před Petry Matulou a Přikrylem, v ženách pak zvítězila Alice Kozumplíková.

Mapa nejdelší pánské kategorie H. Ostatní mapy najdete na stránce závodů.

Slezská zimní liga

Šesté kolo Slezské zimní ligy bylo na programu v sobotu ve Frýdku – Místku za pořadatelství místního klubu. Ten připravil delší sprint mezi paneláky na mapě Osmička 2. V dámách vyhrála Tereza Poláková, druhá skončila Teresa Mrózek a třetí Hanna Marszalek. Mezi muži zvítězil Roman Zbranek před Markem Gilíkem a Jiřím Vlachem.

Mapa pánské kategorie.

Zimní hradubická liga

ZHL měla na programu Vinice kros, který byl letos pátým kolem. Jedná se o tradiční kros v pardubickém parku Vinice za pořadatelství LPU. Letos se běželo na novém okruhu (1 460 m, převýšení 50 m) a na start se postavilo 61 běžců. Muži běželi 7 okruhů a zvítězil Jan Fátor (KOB Dobruška) a v ženách (5 okruhů) byla letos první Táňa Metelková (OK 99 Hradec Králové). Výsledky a informace najdete na stránce závodu.

 

Reprezentace u Boskovic

Reprezentační družstvo ČR dospělých (včetně několika externistů a juniorů) mělo svou první letošní víkendovku v Boskovicích. Na programu byl noční orienťák, výživné AP intervaly, při kterých muži v tempu naběhali 17,5 km, vrstevnicovka a farstovaný long. Krom toho ještě reprezentanti stihli různá týmová sezení, speciální měření tělesných parametrů a jeho vyhodnocení a přednášku o zásadách racionální stravy ve sportovní výživě. Přehledný souhrn celé akce včetně map a GPS záznamů z jednotlivých tréninků najdete na stránkách reprezentace.

Ukázka farstování nedělní pánské klasiky.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.