Klacky(8)Open – třešnička na dortu seriálu s více než 3000 účastníků

od | 22. 6. 2017 | OB v ČR, Orientační běh, Závody

Letošní Klacky Open, nebo-li štafety firem o dřevěnou putovní trofej Klacky, proběhly právě včera. Trofej tedy předchozích 6 let moc neputovala, s výjimkou prvního ročníku, kdy vyhrála firma DC Computers byla 6x dobyta týmem kartografické firmy Mapy.cz. Letos však sprintové štafety na žižkovské Parukářce ovládl tým v dresech firmy Sporticus před DC Computers, Mapy.cz byly bohužel na 3. úseku diskvalifikovány, kdyby ne, doběhly by druhé ony. 
Každoročně pořádající tým předvede heroický výkon – uspořádat v Praze ve všední odpoledne městské štafety pro 500-600 účastníků je fakt skoro zázrak. Letos se toho ujali borci z Kamenice, obnovili a rozšířili mapu Parukářka a na prudkém kopci a přilehlém sídlišti s mnoha opěrnými zdmi a průchody připravili tratě odpovídající náročnosti.

Vítězný tým Sporticus.cz s Klacky. Foto: Jarmila Němečková

Ve štafetách nestartuje jen pár firem, ale další stovky účastníků, takže kulisa závodu je bouřlivá. Štafetami se totiž již poosmé uzavřel seriál závodů pro příchozí Dny s mapou v pražských lesoparcích a Žaket Pražský pohár žactva. V celkem šesti závodech, které se konají v květnu a v červnu každé středeční odpoledne již několikátý rok přesáhla účast 3000 startů, na každý závod přijde přes 500 účastníků.

Ukázka části tratí závodů Klacky(8)Open.

Příchozí a neregistrovaní tenhle formát mají ve velké oblibě, i když původně byly tréninkové tratě vypisovány jen pro doprovod dětí startující v pohárové soutěži. Dnes je vše jinak, na středeční závody jezdí stejně žáků, jako  příchozích a velká část z příchozích není registrovaná. A jak je prestižní závod o pohár žactva a jeho týmová soutěž, ukazuje fotka z vyhlášení celkových výsledků.

Vyhlášení nejlepších žákovských týmů. Foto: A. Šubrt.

Text: Jarmila Němečková

Více informací:

 

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.