Kde se o Vánocích vyběhával bramborový salát?

od | 2. 1. 2017 | Orientační běh, Reportáže, Závody

I během Vánoc probíhaly na řadě míst orieňťácké zimní ligy nebo netradiční o-akce, ať už v Děčíně, Jilemnici nebo Turnově. Přinášíme malé obrazové ohlédnutí pomocí map, komentářů a odkazů na další informace.

 

Kufrování s Krakonošem 2016. Po Jilemnici běhalo na 150 závodníků v typických netradičních kategoriích: Týnejdžři, Oupn, Master, Bubliny. Výsledky zde. Nedá se říci, jaká je nejdůležitější trať, protože hlavní kategorie jsou všechny a Bubliny v podstatě nejhlavnější, jak říká organizátor David Hlaváč.

 

Další díl ze série zimních závodů “Sněhulákův kufr” pokračoval Zimním kufrováním na Komoře za pořadatelství SC vebr-sport. Video dokumentující průběh závodů najdete zde. V hlavní kategorii A zvítězila Jana Benešová. Kompletní výsledky naleznete v ORISu.

 

Jedna sada “traťových lístků” (bylo více variant). Zákeřnou kontrolou pro trať A byla 19. kontrola, kde nebyla krabička a ani kód kontroly. Všichni v kategorii A si museli následující kontrolu dopočíst jinak, ta byla totiž poslední, kterou neproběhli a bez čísla. Stačilo se logicky zamyslet a pouvažovat.

 

Štěpánské sprintování v Turnově zpestřilo stovce zájemců sváteční den spojením bruslení a netradičního orientačního běhu. První část měřeného sprintu se totiž běžela v útrobách zimního stadionu Ludvíka Koška.

 

Hned první kontrola byla tou možná nejvíce rozhodující, protože se musela důkladně namapovat dohledávka od konce a nejeden závodník skočil staviteli na špek a skončil na tribuně stadionu – v tom lepším případě. Nejrychleji první kontrolu našli Markéta Thořová a Jan Vřešťál za 23 sekund, ztráty některých dalších závodníků byly ale pro další vývoj závodu naprosto rozhodující (namátkou: V. Zakouřil +0:12, Jan Mrázek +0:18, M. Nykodým +1:06, D. Wolf +1:21, J. Hubáček +1:26, J. Oma +1:44, M. Baier +3:30, M. Poloprutská +3:35, J. Hradilová +7:36, apod.).

 

Po oražení poslední vnitřní kontroly závod plynule přešel ve venkovní sprint v novém areálu koupaliště. I tady se dělaly výrazné chyby ve volbách, protože vybrat tu nejkratší variantu za velmi rychlého běhu nebylo vždy zcela jednoduché, o čemž se přesvědčil i velký favorit Vít Zakouřil, který přehlédnutím jedné z branek přišel v této pasáži trati o vítězství. Z toho se nakonec radoval jiný turnovský závodník – Daniel Wolf, který si tak vyběhl krásných 9150 bodů do rankingu. Závod se ale do něj nepočítal. Nejlepší ženou pak byla celkově čtvrtá Pavla Heřmánková. Výsledky a mezičasy.

 

 

Silvestrovský NOB v Jílovém u Děčína – stavitel tratí i mapař v jedné osobě byl poprvé v terénu pouze hodinu před prvními závodníky. Vše ostatní bylo nakresleno z dostupných podkladů na internetu, a tak nás všechny nabádá,: “nebojte se, mapujte, je to sranda!”. Výsledky na stránkách LDC, vítězem se stal novoborský Jan Pavlovec.

 

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.