I O-News.cz je jedním z pěti!

od | 16. 10. 2018 | Hustník

“Když ti kamarád přinese popisy, poděkuješ. Když ti kdokoliv po doběhu donese pivo, hodně poděkuješ. Ale poděkuješ, když ti někdo zmapuje hájek, vymyslí trať, roznese terčíky, naprogramuje krabičky, narazí sud, opeče klobásy, přiveze toiky, natáhne mlíko podél doběhu, usmlouvá povolení, domluví hasiče, půjčí na závod podprsenky s GPS, dá do tiskárny takovou tu účtenkovou rolku papíru na mezičasy? Poděkuješ? Nepoděkuješ.”

Možná jste i vy zaznamenali “kampaň” 1/5, kterou takto uvádí na svém profilu uskupení SK Veská. Vy, kteří jste aktivní na sociálních sítích jistě víte, že tento symbol nyní rezonuje celým českým orientačním během. Co to ale vlastně je? A proč zrovna jeden z pěti?

SK Veská, tak si říká uskupení kolem převážně pardubických (ale i jiných) orientačních běžců, kteří přišli s tímto nápadem. Jak celá myšlenka vznikla nám upřesňuje její protagonista Honjan Čermák: “Všechno to začalo asi prvního května, kdy jsme kontaktovali Miloše Nykodýma, jestli by s námi nešel do čistě pozitivní kampaně s cílem celkově zlepšit vztahy pořadatel – závodník v českém OB. Celá ČR byla v té době obsypána billboardy 1/10, nikdo nevěděl co znamenají, ale bylo nám jasné, že se s tím při odhalení lehce svezeme – tak vzniklo 1/5. V září Kazma ve svojí One Man Show (pořad internetové televize Stream.cz – pozn. red.) odhalil význam 1/10 a my jsme věděli, že jsme se nespletli. Bohužel rozpočet SK Veská je zatím nižší než ten OMS, a tak jsme se museli spokojit se skromnějšími formami marketingu. Už to vypadalo, že celý projekt skončí propadákem, ale pak přišel Milošův nápad s tím vztyčeným prstem na sprintových štafetách. No a zbytek už víte sami. Díky!”

Pouze jeden závodník z pěti totiž poděkuje pořadateli za to, že mu připravil závody. Pojďme společně s SK Veská toto číslo zlepšit. Také my ve svých článcích často kritizujeme to, co se na závodech nepovedlo, abychom se z toho do příště ponaučili. Ale i přes občasnou kritiku by se vždy měla najít i slova chvály a hlavně slova díků. Tak tedy i my děkujeme pořadatelům za skvělou sezónu 2018. #1/5

 

 

 

1 komentář

  1. Avatar

    Taky jsem již párkrát poděkovala pořadateli za pěknou veteránskou trať, ať třeba na oblastňáku či na žebříčku B (naposledy jsme pochválili stavitele tratí ŽB-Č-V konaného 5.5.2018 a to Honzu Petrželu).
    Tratě veteránů kritizují dost často, ale dokážu ocenit snahu nepodcenit stavbu tratí i pro “nemistrovské” kategorie.

    Odpovědět

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.