Finále Světového poháru v Praze 4. – 7. října hledá dobrovolníky!

od | 15. 5. 2018 | OB v ČR, OB ve světě, Orientační běh

Bavilo Tě sledovat hvězdy světového orientačního běhu na právě proběhlém mistrovství Evropy? Chtěl bys je poznat blíž? Rád bys nahlédl pod pokličku jednoho z nejprestižnějších závodů na české půdě? Chceš se podílet na prvním ostrém testu nové sprintové disciplíny tzv. knock-out sprintu? Tak se přihlas mezi dobrovolníky finále SP, který proběhne 4.-7.10.2018 v Praze!

Přípravy závodů jsou v plném proudu. Mapy byly připraveny již na konci roku 2017, prostory závodů i ubytovací kapacity pro světovou o-špičku jsou zamluveny.  Klíčovým prvkem této významné akce jsou ovšem dobrovolníci, kterých stále není dostatek. Podle organizačního ředitele akce Matěje Suchého je v současné chvíli naplněna kapacita dobrovolníků přibližně z poloviny. Vedoucí pozice jsou obsazené, ale stále se hledají řadoví pořadatelé na zajímavé funkce jako je například roznos kontrol, start či ceremoniály. Proto neváhejte a přidejte se do týmu!

Co nabízíme dobrovolníkovi

  • zkušenosti s pořádáním světové akce
  • pořadatelské oblečení (tričko a vesta)
  • ubytování a strava
  • přiblížení se k hvězdám světového OB

Co od něj očekáváme

  • nadšení a pracovitost
  • spolehlivost a ochotu
  • čas v období 3. – 7. 10. 2018
  • minimální věk 16 let

Pokud Tě tato nabídka láká, není nic jednoduššího, než se zapsat na webových stránkách akce ZDE.

Na co se můžete při světovém poháru v Praze těšit?

Krom tradičního závodu v middle a sprintu, čeká na závodníky, pořadatele i diváky atraktivní kombinace moderních sprintových disciplín – sprintových štafet a knockout sprintu. Právě tzv. knockout sprint, který by měl doplnit program budoucího MS/ME sprintových disciplín na tři závody, bude mít na SP v Praze svou závodní premiéru.

4. října 2018 nová sprintová disciplína – knockout sprint (Praha), stavitel tratí Jan Flašar

5. října 2018 sprintové štafety (Praha), stavitel tratí Jan Mrázek

6. října 2018 middle (Turnovsko), stavitel tratí Jindřich Kořínek

7. října 2018 sprint, finále SP (Mladá Boleslav), stavitel tratí Daniel Wolf

Pro diváky z řad orientačních běžců bude nachystán v sobotu 6. října  žebříček Ještědské oblasti na krátké trati, o den později v Mladé Boleslavi sprint hned tří oblastí – Pražské, Středočeské a Ještědské.

Neváhejte a zapište si víkend 4. – 7. 10.2018 do Vašich diářů. Podpořte (nejen) české reprezentanty při finále světového poháru v orientačním běhu!

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.