Dojmy bramborové štafety z ME

od | 13. 5. 2018 | OB ve světě, Orientační běh

Přinášíme vám exkluzivně dojmy našich reprezentantů, po včerejší závodě štafet na ME, kde trio Pavel Kubát – Miloš Nykodým – Vojtěch Král vybojovalo čtvrtou pozici. Kompletní reportáž je k dispozici zde.

Pavel Kubát

Byl to poměrně rychlý úsek, byla to moje premiéra v první štafetě, takže jsem byl hodně nervózní, ale bylo to hodně fyzické, takže ta mapa moc nerozhodovala. Hodně jsem s tím bojoval, protože fazóna není úplně ta špičková, co by tady měla být, ale nakonec jsem se svým výkonem spokojený a i s výsledkem štafety. Mohlo to být bronzové, ale i brambory jsou hezké, já jsem naprosto spokojený.

Kubát na prvním úseku ztratil pouze 1:17

Miloš Nykodým

Bylo to super, mně se běželo neskutečně dobře. Já jsem teda zase nechtěl přepálit začátek, takže první dvě kontroly jsem šel pomaleji, ale pak jsem zjistil, že mi to fakt běží, a strašně jsem si věřil, proto jsem…my jsme měli připravenou trať, která byla skoro stejná, akorát jsme začínali jinudy, ale pak to bylo podobné. Říkali jsme si, že ten dlouhý postup prostě musíme běžet okolo, jenže já jsem se cítil strašně dobře, že jsem si říkal kopec nekopec, jdu rovně. A prý jsem tam ztratil 40 vteřin, mohlo to vyjít, mohl jsem dát Vojtovi o trošku lepší startovní pozici. To mě trošku mrzí, ale jinak jsem šel perfektně. Sbírat brambory na Evropě je docela dobrý.

Nykodým vytáhl štafetu o 13 míst vzhůru

Vojtěch Král

Boj o medaili jsem vnímal velmi intenzivně, po tom co mi Miloš předal na vynikajícím pátém místě. Ze začátku jsem spolupracoval s Tranchandem, který doběhl nakonec třetí. Takže jsem věděl, že běžím o medaile, a snažil jsem se také podle toho předvést patřičný výkon, ale v momentě, kdy jsem se dostal před Tranchanda, někde v půlce trati před dlouhým postupem, jsem vyrobil jednu opravdu školáckou chybu, když jsem kontrolu hledal sice v kolečku, ale o vrstevnici níž. Pak už jsem Francouze vůbec neviděl a byl jsem rád, že jsem se vůbec ještě dostal do kontaktu s Britem a že jsem utekl Rusovi. Teď aktuálně 4. příčka mrzí, ale v celkovém pohledu tohoto šampionátu si myslím, že to je kvalitní umístění a musíme za něj být rádi.

Král dofinišoval na krásném čtvrtém místě!

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 22. 10. 2024
a svátek má Sabina.