Deštivá O-News.cz LIVE SHOW se vydařila

od | 25. 8. 2018 | Další, Fenomén, Orientační běh

Déšť, výpadek elektřiny, technické potíže. To předcházelo druhému ročníku O-News.cz LIVE SHOW, a proto se začátek o více než hodinu posunul. Nakonec se však za účasti cca 150 diváků přímo před improvizovaným studiem a dalších 200 diváků ve stáncích na shromaždišti vytvořila báječná atmosféra s třemi milými hosty, kteří přijali pozvání redakce O-News.cz.

Jako první host byl pozván Jan Procházka, dnes již bývalý český reprezentant a mistr světa z roku 2012, který řekl, že nejspíše se nebude ucházet o nominaci na Světový pohár v Praze, které hostí Česko na začátku října. Nicméně připustil, že od příští sezóny ho uvidíme možná v jiné roli, zvažuje, že se přihlásí do výběrového řízení na šéftrenéra dospělé reprezentace. “Nějaká jednání probíhají. Nebudu dělat asistenta Thierrymu Gueorgiou ani Baptistu Rollierovi a zároveň nebudu dělat trenéra reprezentace na 100 %. Ostatní se uvidí,” zhodnotil Bet jednání, které vede s vedením sekce OB.

Hosté O-News.cz LIVE SHOW: Jan Procházka, Barbora Kovaříková, David Aleš a moderátor Daniel Wolf. Foto: Roman Zbranek.

Druhou účinkující byla, pro mnohé diváky do té doby ne úplně známá, rozhlasová redaktorka a produkční z Českého rozhlasu Radiožurnál Barbora Kovaříková. Rozhovořila se o tom, jak se připravují příspěvky do vysílání Radiožurnálu a zejména pak o orientačním běhu. “Orienťák dostat do éteru je možné přes zajímavá témata. Srovnávali jsme například Terezu Janošíkovou s Markétou Davidovou z biatlonu. Obě dvě byly v jeden rok jak na JMS, tak na MS a obě uspěly. A biatlon je podobný orienťáku,” objasnila Bára, která orientační běh i v posledních letech začala dělat. Kromě toho je gymnastka, účastní se řady survivalů a vyhrála také soutěž ve sjezdovém lyžování “S ČT sport na vrchol”.

Pozvání také přijal místopředseda ČSOS a předseda organizačního výboru Světového poháru v Praze David Aleš. Ten nejprve zhodnotil, proč je důležité býti vidět nebo slyšet v médiích, poté řekl přítomným několik perliček ohledně zákulisí komentování přenosů ČT a věnoval se také dvěma akcím, které se svým týmem připravuje. Největší akce Česko čeká už za 3 roky, bude se pořádat lesní Mistrovství světa. “2 závody budou v Jizerkách, 2 závody na Kokořínsku. Podařilo se nám vyjednat vstup do prostorů, kde se dlouho neběželo. A navíc v tomto terénu bude možné pustit i závodníky doprovodných závodů,” přinesl zajímavé informace Aljoša.

https://www.facebook.com/Onews.cz/videos/661799400872554/

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.