CEYOC, middle: zlato znovu pro Janošíkovou

od | 1. 4. 2017 | OB ve světě, Reportáže

Druhým dnem pokračoval krátkou tratí Středoevropský pohár dorostu. Běželo se u zámku Górka, západně od města Sobótka, kde včera proběhl úvodní sprint. Na mapě v měřítku 1 : 10 000 postavil tratě Jacek Morawski. Nejlepší z českého výběru byla opět Tereza Janošíková, která vybojovala zlatou medaili.

Terén pro krátkou trať by se dal označit jako typicky kontinentální. Nechyběla řada vegetačních objektů, vrstevnicové detaily a řada komunikací. Díky velkému množství kontrol se dělalo docela dost chyb, nicméně uspěli hlavně fyzicky dobře vybavení závodníci. Část závodního prostoru byla použita minulý rok při Světovém poháru v Polsku.

Prostřední část tratě H18.

V D16 se tentokrát vešly dvě Češky na bednu, zvítězila však Maďarka Csilla Gárdonyi. Ztrátu dvě a půl minuty měla Anna Kochová, další necelou minutu nabrala třetí Petra Holečková. Pátá závod dokončila Jana Pekařová, do TOP 10 se dostala ještě desátá Kateřina Blažková. O místo za ní skončila Tereza Chrástová, 14. a 15. místo patřilo dvěma Češkám. O 20 sekund nakonec porazila Tereza Golová Adélu Vandasovou.

Anna Kochová si dobíhá již pro druhé stříbro ze dvou závodů. Foto: Dušan Vystavěl.

Starší dorostenky opět ovládla Tereza Janošíková před Maďarkou Vanda Vékony a Terezou Miklušovou ze Slovenska. Rovné dvě minuty ztráty nabrala pátá Markéta Firešová, dalších 47 sekund zpět byla sedmá Anna Kopecká. Na jedenáctém místě doběhla Jana Peterová, 13. pozice patřila Elišce Sieglové, 18. pak Martině Opálkové.
V H16 suverénně zvítězil Maďar Jónás Ferenc. Za ním to ale bylo těsně. Stříbrnou medaili bral plzeňský Lukáš Richtr se ztrátou 2:11. O 9 sekund za ním doběhl Piotr Rzeńca. Jen o 4 sekundy utekla bronzová medaile Šimonu Marečkovi a obsadil tak nepopulární bramborovou pozici. Pátý byl i další z Čechů – Ondřej Metelka. Na 4. pozici mu chyběly dvě sekundy, na stříbrnou medaili pouhých 15 sekund. Ve výsledcích můžeme najít v nejlepší desítce i Jana Gajdu, který doběhl devátý. Další dva z Čechů už měli ztrátu převyšující deset minut: 19. skončil Ondřej Budský, 25. doběhl Michal Švadlena.

Tereza Janošíková nedala opět soupeřkám žádnou šanci. Foto: Dušan Vystavěl

Ve starších dorostencích se všichni čeští závodníci umístili v první polovině startovního pole. Nejlepší z nich byl Tomáš Křivda, který vybojoval stříbrnou medaili. Porazil ho pouze slovenský reprezentant Jakub Dekrét. Třetí místo bral Maďar Mihály Ormay. Další tři místy patřily Čechům: 4. Ota Škvor, 5. Ondřej Hlaváč, 6. Jan Rusin. Po několika chybách dokončil včerejší vítěz Vít Horčička na 10. místě, Petr Čech pak byl dvanáctý.

Petr Čech razí poslední kontrolu. Foto: Dušan Vystavěl.

CEYOC pokračuje posledním závodem, na programu budou štafety. Stejné centrum i stejný terén přivítá závodníky v 10:30.

Další informace:
Stránka závodu
Oficiální výsledky
– GPS: D16, D18, H16, H18

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 22. 10. 2024
a svátek má Sabina.