Cena střední Moravy otevřela prázdniny

od | 2. 7. 2019 | OB v ČR, Orientační běh, Reportáže

Pomyslným otvírákem sezóny prázdninových vícedenních závodů se i letos stala Cena střední Moravy. Ta měla letos centrum v Kladkách, což avizovalo, že se bude běhat především na mapách z loňského MČR na klasické trati v lesích Drahanské vrchoviny. Na první etapu se ale závodníci vydali do města Konice na sprint. Horkem rozpálené ulice a volby postupů v lehce kopcovitém profilu města zamotaly hlavu nejednomu závodníkovi. O náročnosti svědčí i vítězné časy hlavních kategorií dost nad 15 minut. Nejlépe do vícedenních vstoupili závodníci Žabovřesk Brno Natalia Hiklová a Otakar Hirš.

Ukázka z prostoru první etapy s fragmentem tratě H21A, více na obpostupy.cz.

 

Ukázka ze závodního prostoru druhé a třetí etapy v Drahanské vrchovině. (Foto: OB Konice)

Na druhé dějství se účastníci přesunuli do Ospělova a na závodníky čekal kopcovitý kontinentální terén, který hostil klasickou trať. V mužích etapu ovládl Petr Horvát z brněnské Tesly, který o minutu porazil svého mladšího oddílového kolegu Filipa Adámka a dostal se tak do celkového vedení. Třetí v etapě finišoval zlínský Michal Smola. V hlavní kategorii žen se nesešla tentokrát tak početná konkurence. Vítězka první etapy nestartovala a druhou etapu ovládla závodnice Tesly Brno Tereza Korpasová o dvě sekundy před pardubickou Simonou Chládkovou.

Mapa druhé etapy kat. H21A.

Poslední třetí nedělní etapa se běžela z druhé strany lesa již přímo z centra závodů v Kladkách. Připravena byla také klasika, ale tentokrát s handicapovým startem. V mužích vybíhal první na trať Petr Horvát, své vedení nejenže udržel, ale dokonce o něco navýšil vítězstvím v etapě a doběhl si tak pro celkové prvenství. Filip Adámek startující z druhé pozice své umístění neudržel, a tak se na druhé místo probojoval Otakar Hirš a na třetí Michal Smola. V kategorii žen vybíhala na trať z první pozice Simona Chládková a i ta své umístění udržela až na cílovou pásku. Tereza Korpasová stahovala a dalším nejrychlejším etapovým časem se přiblížila vítězce na jedinou minutu, ale víc už stáhnout nedokázala. Třetí místo v každé etapě a nakonec i celkově si vyběhla Lucie Matulová (ADA), když prohrála souboj o druhou pozici o jedinou sekundu.

Mapa třetí etapy kat. H21A.

 

Prázdniny pokračují dalším vícedenním závodem již o nadcházejícím prodlouženém víkendu. OK Lokomotiva Plzeň zve závodníky do pěkných lesů u Třemošné.

1 komentář

  1. Avatar

    Mám tu upřesnění od studované geografky: Tomu víru, co odtáhl stan ze šternberského ležení, se prý nedá říkat tornádo, byl to obyčejný rarášek (viz třeba http://www.tornada.cz/clanky/zajimavosti/rarasci/ – i když tady píšou že “jsou to slabé víry”, tenhle měl teda docela sílu :o).

    Odpovědět

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.