Buď u toho! Zazávoď si v pískovcových skalách společně se závodníky SP

od | 8. 5. 2023 | OB v ČR, Orientační běh, Závody

Nenechte si ujít jedinečnou šanci, která se tu nebude dlouhé roky opakovat. V termínu 2.-6. srpna si nejlepší světoví závodníci dají dostaveníčko v České Lípě, kde je čeká 2. kolo Světového poháru v orientačním běhu. Vedle toho jsou ale připravovány čtyři etapy Kwak Czech O-Tour.

Světový pohár v orientačním běhu je v Česku po pěti letech, naposledy se konal na začátku října 2018 v Praze. Letošní 2. kolo bude jakousi náhradou za zrušený Euromeeting v roce 2020, který měl být generálkou na Mistrovství světa v orientačním běhu 2021, ale kvůli covidovým omezením nemohl být uspořádán. Proto se další mezinárodní akce koná opět v Máchově kraji, a to nyní s centrem v České Lípě, kde účastníky čekají dva sprinty a po dni volna se celé dějství přesune k obci Ždírec na Kokořínsko. 

Podívejte se na reportáž z tiskové konference v České Lípě.

3 etapy v pískovcích a 1 sprint. Přijedeš?

Ústřední heslo organizátorů je: “Všichni společně”. I během Mistrovství světa v orientačním běhu 2021 nebylo možné uspořádat všechny doprovodné aktivity, a tak tento dluh chtějí pořadatelé odčinit právě letos v srpnu. Kromě řady aktivit pro místní před samotnou akcí, jsou všichni zváni na doprovodné čtyřetapové závody Kwak Czech O-Tour. Program těchto závodů začíná od čtvrtka 3. srpna, kdy bude možné si zaběhnout sprint v historické části České Lípy z arény Světového poháru. O den později bude připravena krátká trať v pískovcovém skalním městě v Nedamově, kde je i centrum a ubytování celých závodů. Víkendové dějství se přesune zpátky do arény Světového poháru na Kokořínsku a pro účastníky Kwak Czech O-Tour budou připraveny dvě lesní disciplíny v prostoru, kde budou běhat i závodníci Světového poháru.

Omezená kapacita

Přihlášky na druhé kolo Kwak Czech O-Tour probíhají sice za základní startovné až do 30. června, ale kapacita je omezena na 1500 účastníků. Tento limit se rychle plní, a proto nenechávejte přihlášku na poslední chvíli! Kromě vlastního vyhodnocení každé etapy můžete získat body do Klubové soutěže i celoročního žebříčku seriálu. Ubytování v kempu Nedamov v Dubé na Českolipsku je možné již od 1. srpna, takže lze vaši dovolenou třeba spojit se závody Bohemia Orienteering, které se konají nedaleko.

Z druhé strany barikády

Pokud vás láká být u toho, ale trochu z “druhé strany” a nahlédnout pod pokličku významné světové akce, přihlaste se mezi dobrovolníky akce. Pořadatelé ještě shánějí do týmu zhruba 30 organizátorů, kteří zabezpečí celou akci. Pokud byste chtěli roznášet kontroly, kterou orazí při závodě Tove Alexandersson nebo Kasper Fosser či stavět arénu, která bude vidět v televizních přijímačích více než milionu lidí, pak je ideální čas se přihlásit.

Buď jako Kobřík! Zapoj se do pořádání významné mezinárodní akce v Česku. Foto: Petr Kadeřávek.

Ať už se rozhodnete být v termínu 2. – 6. srpna na Českolipsku jako závodník, pořadatel nebo divák, určitě buďte u toho!

Více informací:

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.