Adventní kalendář ’23: 3. den – Sandstones

od | 3. 12. 2023 | Soutěž

Začíná třetí den letošního O-News.cz Adventního kalendáře. Dnes vás naše nápovědy dovedou k jedné ze závodnic, která během sezóny 2023 změnila příjmení. Zvládnete uhádnout správnou odpověď?


Sandstones

Třetí ročník letních závodů Sandstones se uskuteční v termínu 16.-18.8.2024 v okolí obce Hradčany. Pod taktovkou pořadatelů z OK Doksy se závodníci mohou těšit na 3 etapy ve skalních terénech a krásných borových lesích. Přes řadu omezení se díky pochopení CHKO a VLS Mimoň podaří běhat orienťák poprvé po mnoha letech (a možná naposledy před další pauzou) v prostoru Šance – Vysoký vrch. Dvě etapy budou v prostoru, který byl mapován naposled pro Bohemii 1993. Jedna etapa bude zároveň vzpomínkou na Láďu Hrubého z Jičína, který u Hradčan pořádal několikery sprinty a vícedenní ve skalách.Terén bude tedy vyžadovat jemné skalní mapování bez nutnosti překonávat extrémní převýšení, od sousední Karolíny se trochu liší.

Pořadatelé chystají kemp pro závodníky u Hradčanského rybníka, aréna by měla být na západním okraji Hradčan. Nemělo by chybět nic z toho, co už účastníci okusili během minulých dvou Sandstones 2020 a 2022. V doprovodném pořadu na sto procent nebudou chybět pivní štafety.

A už teď můžeme prozradit, že pro rok 2026 se počítá s terény z letošního Světového poháru u Ždírce.

Pořadatelé věnovali: 2x startovné na Sandstones


“A co je tohle za závodnici? Tu neznám…” “No to je přece…” V roce 2023 se na české scéně opět trochu změnily výsledkové listiny, když se hned několik závodnic z nejlepší stovky rankingu vdalo a v průběhu sezóny změnily příjmení. Dnešní úkol je jednoduchý: Napište aktuální příjmení závodnice, na které odkazují naše indicie níže.

Pravidla soutěže

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.