Adventní kalendář ’22: 6. den – Grand Prix Silesia

od | 6. 12. 2022 | Soutěž

Znáte hru Geoguessr? Zobrazí se naprosto náhodné místo na světě pomocí streetview a vy máte za úkol co nejpřesněji tipnout, kde se zrovna nacházíte. Neznáte? Něco podobného si dneska vyzkoušíme. S omezením na Českou republiku a pouze významnější místa to pro vás určitě bude hračka. A kdo se trefí nejlépe, o prázdninách ho čeká výlet na Grand Prix Silesia!


Grand Prix Silesia 2022

Tradiční letní závody Grand Prix Silesia připravují opavští pořadatelé tradičně v termínu zhruba uprostřed července, konkrétně 14. – 16. 7. 2023. Podobně jako loni se závody uskuteční v lesích u obcí Skřípov. To jest v terénech, které se nacházejí na jihovýchodním konci okresu Opava. Stejně jako předchozí roky budou na závodníky čekat 4 technické etapy. Oproti předchozím letům letos pořadatelé nabídnou stanový kemp, v jehož blízkosti bude fotbalové hřiště. Jak již bylo zmíněno, závody proběhnou v prostoru mapy Bleška, na které je čeká porostově velmi členitý les, který je navíc podmáčený. Do toho nabídne spoustu kupek, melioračních rýh či světlinek a to vše v nadmořské výšce cca 500 m. n. m.

Ukázka závodní mapy pro Grand Prix Silesia 2023

Pořadatel závodu Grand Prix Silesia daroval do soutěže 2x startovné.


Výsledky 5. dne:

Najít, kde bydlí pan Zajíček pro nikoho z vás nebylo dvakrát náročné, správnou odpověď, že se jedná o prohlubeň (pardon) C věděli všichni z vás! Gratulace.


Vaším úkolem je prohlédnout si osm přiložených obrázků a ke každému z nich dohledat co nejpřesnější GPS souřadnice, odkud je fotka focená.

Nápovědou může být fakt, že všechny obrázky jsou vystřiženy z Panorama Mapy.cz, takže pokud znáte místo přibližně, můžete ho dohledat přesněji srovnáním fotek.

Souřadnice zadávejte ve formátu WGS84, pouze ve stupních, zaokrouhlené přesně na 4 desetinná místa.
Například 49.1948N, 16.6085E
Prosím, dbejte na to, abyste souřadnice zadali v naprosto stejném formátu, který je uveden v příkladu (včetně teček, písmen, čárky a mezery mezi souřadnicemi), v opačném případě nemůžeme zajistit, že budete zahrnuti do kontroly a slosování.

Pokud nevíte, jak zjistit souřadnice, pomůžou vám Mapy.cz, kde je najdete kliknutím pravým tlačítkem do mapy a zvolením možnosti “Co je zde?”. Vpravo, pak následně vidíte souřadnice, které můžete zkopírovat a zaokrouhlit.

Vyhodnocení bude provedeno formou rozdělení bodů za dosaženou přesnost, ale věříme, že se vám podaří většinu míst dohledat naprosto přesně.

Pravidla soutěže

2 Komentáře

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.