Adventní kalendář ’22: 21. den – Rumcajsovy míle

od | 21. 12. 2022 | Soutěž

Dnes načínáme třetí desítku našeho adventního soutěžení. Máte před sebou poslední 4 úkoly, než přijde Ježíšek. Pohodlně se usaďte a zaposlouchejte se, stejně jako loni, do našeho audioúkolu.


Rumcajsovy míle

Velmi netradiční datum bude mít jeden ze zavedených vícedenních závodů. A to ten, který je pojmenovaný po jičínském ševci, později loupežníku – Rumcajsovi. Pořadatelé ze Sportcentra Jičín vsadili na druhý prodloužený květnový víkend. Důvodem je, že pořadatel, Sportcentrum Jičín, pořádá v srpnu, kdy se obvykle “Míle” běhají, Mistrovství světa MTBO. Jubilejní 10. ročník tohoto závodu se vrací do Českého ráje! Centrum Rumcajsových mílí bude v Jinolicích, pro příští rok se tedy můžete těšit na pískovcové kameny a skalky kolem vrchu Přivýšina a ještě jednoho terénu na okraji Prachovských skal. Kromě závodů se nabízí koupání v rybnících, procházky skalními městy nebo návštěva historického Jičína.

Foto: Petra Žaloudková

Pořadatelé darovali do soutěže 2x startovné na Rumcajsovy míle 2023


Jak se vám dařilo doplňovat věty ve včerejším kole? Tady si můžete zkontrolovat správné odpovědi. Ano, ne všechna slova byla zcela podle názvosloví aktuální normy, ale vás to neodradilo, ne? 😉

123456789101112131415
jámyřekyplošinkacestalomvěžíprostředníkupanosmělkýsvětliněpramenpatěhorníkámen

Jak jsme slíbili v úvodu, dnešní úkol bude vyloženě poslechový. Vašim úkolem bude putovat po mapě společně s autorem nahrávky a odpovědět na následující 4 otázky:

Pravidla soutěže

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.