Adventní kalendář ’19: 11. den – H.S.H. Vysočina Cup 2020

od | 11. 12. 2019 | Soutěž

Dnes načínáme druhou desítku soutěžní dní. Hned na úvod vás upozorňujeme, že zítřek (čtvrtek) bude patřit další RYCHLOVCE, nebo chcete-li časovce. Každopádně to znamená, že byste měli sedět u svých přijímačů přesně v 19.30, kdy soutěžní otázku vypustíme. To má ale ještě čas, dnes se v klidu usaďte, zbystřete své orientační smysly a zapojte matematiku!


H.S.H. Vysočina Cup 2020

Příští ročník H.S.H Vysočina Cupu se uskuteční od 10. do 12. července v jižní části CHKO Železné hory. Centrum bude situováno nedaleko chotěbořského pivovaru, jehož produkty se účastníci našich závodů již několik let osvěžují. Zda se podaří této skutečnosti nějak nadstandardně využít, se dozvíte během jara. Mimo to se jistě uskuteční další ročník Mistrovství galaxie a přilehlých vesmírů v pivních štafetách. Horké novinky z přípravy mohou závodníci i přes zimu sledovat na instagramu akce, případně se mohou pochlubit svým trénink pod hashtagem #botasseblizi.

Závodníky čeká obvyklé rozložení etap od pátečního middlu po nedělní handicapový start a taktéž oblíbené doprovodné soutěže. Komu budou zbývat síly, může vyplnit volný čas například turistikou v malebném údolí Doubravy, které přetíná závodní prostor.

Pořadatelé závodu H.S.H Vysočina Cup darovali do soutěže 3x startovné + ubytování v kempu


Začneme opět rekapitulací výsledků z předchozího dne, moc vám to hlavu nezamotalo a většina lidí správně odpověděla, že:

Národní sportovní agentura vznikla 1.8.2019, mezi místopředsedy patří Ivo Lukš a Michal Janeba. ČSOS bude žádat o dotační tituly pro svojí činnost NSA od roku 2021, v roce 2020 ještě MŠMT. Předseda NSA nikdy nebyl členem klubu New Jersey Devils.


Dnešním úkolem bude vyzkoušet si pozici stavitele tratí, ovšem nebudete mít úplnou volnost. Na mapě máte zakreslený start a cíl, dále jsme vám připravili popisy kontrol, podle kterých budete muset trať postavit. Kontrolu vždy umístíte tak, aby zcela seděl její popis, v případě více možností, se vždy rozhodnete pro umístění (objekt), které je vzdušně nejblíže k předchozí kontrole (či startu v případě první kontroly). Postupně vás trať dovede až nedaleko cíle. Jako odpověď do formuláře uveďte délku trati, od startu do cíle, v metrech, zaokrouhlenou na stovky metrů, tedy například “4600”. Tak co, zaběhli byste si takovouto trať?

Podkladovou mapu zadání nabízíme ve formátu .pdf velikosti A4 (pro old schoolery na vytištění) a ve formátu .jpg v rozlišení 600 dpi. Pro úplnost dodáváme, že mapa a popisy jsou ve standardu ISOM2000, měřítko podkladové mapy je 1 : 10 000 a vzdálenost severojižních čar je 500 m.

Své odpovědi piště do formuláře níže:

Pravidla soutěže

5 Komentáře

  1. Avatar

    Co jsou popisy ve standardu ISOM2000? Rozumí se tím verze 2004? Nebo která? A zítra časovka, šlo by to zadání skutečně pustit ve stejný čas tady a na FB a ne jako minule, kdy to na FB už bylo postované a tady jsme čekali.

    Odpovědět
  2. Avatar

    Ano, verze 2004. Měl jsem na mysli to, že to není dle ISOM2017, ale popisy jsou takové, že bys to neměl vůbec poznat. Z mapy to však poznat jde, proto jsem tuto poznámku uvedl.
    Co se týče časovky, tak se pokusíme časy sjednotit

    Odpovědět
  3. Avatar

    Nechápu, proč zisk bodů zohledňuje to, jestli je člověk v konkrétním čase u přijímače. Navíc podruhé v 19:30…??
    Pokud jde o rychlost, mohli jste přece každému měřit čas mezi rozkliknutím otázky a odesláním odpovědi. Tenhle formát hodnocení mi přijde vyloženě nepovedenej, ale je to samozřejmě subjektivní pohled – už podruhý bohužel ve správný čas online nebudu.

    Odpovědět
    • Roman Zbranek

      Ahoj Jani, ono je to poměrně jednoduché. Vysvětlím postupně:
      1. důvod, proč časovka: Pro nás je to způsob, jak vybrat absolutního vítěze, aniž bychom museli postupně dělat těžší a těžší úkoly. Letos jsou rozdíly sice už od začátku, ale to předchozí roky rozhodně neplatilo.
      2. důvod, proč to není od času “rozkliknutí” – to víme, že by nefungovalo. Všichni máme zbytek rodiny a kamarády (divila by ses, kolik klanů je v soutěži). A víme, že by to jeden odtáhnul a další by jen zběsile klikali.
      3. ano, čas 19.30 jsme dali jako nějaký kompromis mezi těmi, co odpoledne nemají čas a naopak později by to bylo pro jiné pozdě. V tomto aspoň střídáme dny – přeci jen každý má aktivity různě. Víme, že se nezavděčíme všem, ale to se nedá nic dělat.
      Na závěr bych snad jen řekl, že celou soutěž připravujeme s našim nejlepším vědomím a svědomím. Každý den zabere na přípravu řádově 3 až 5 hodin práce. S tím, že na rozdíl od vás, soutěžících, my nic nevyhrajeme, ale rádi vás vzděláváme a necháváme vás si hrát 🙂

      Odpovědět
      • Avatar

        Ahoj, jasně, já ty argumenty chápu a respektuju je. Ber můj komentář jen jako zpětnou vazbu a projev frustrace, že mi to zase časově nevyjde 🙂

        Odpovědět

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.