Adventní kalendář ’18: 5. den – Grand Prix Silesia

od | 5. 12. 2018 | Soutěž

Včera jsme se podívali do Estonska a trochu jsme se vrátili k OB a čtení mapy a dnes u toho zůstaneme. Akorát v Česku. Správné odpovědi se dobere ten, kdo umí číst mapu a popisy kontrol. No však uvidíte sami. Ještě předtím si ale představíme partnera soutěže Grand Prix Silesia 2019.


Grand Prix Silesia 2019 se uskuteční jako čtyřetapové závody v prostoru krásných břidlicových lomů v okolí Jakartovic v termínu 19. – 21. července 2019. Nově bude navíc pro jednu etapu využit břidlicový terén ze ŽB Morava 2018. Autorem map bude Zdeněk Lenhart. Centrum závodů bude situováno na fotbalovém hřišti v Bohdanovicích. Mrkněte na staré mapy, které budou nově přemapovány pro ročník 2019: Bludiště 1, Bludiště 2, Bludiště 3, Strážný.

Web závodů

Klub Orientační běh Opava do soutěže věnoval 2x startovné na Grand Prix Silesia 2019! Děkujeme!


Nejprve se vrátíme k výsledkům včerejší soutěžní otázky z Estonska. Zápatní otázkou jsme se vás snažili došťouchat k tomu, že si máte najít naši stránku s GPS trackingem a podle data jednoduše dohledat závod. Podle jména bylo jasné, že hledáme ten mužský. No a pak už jste jen šli podle instrukcí. Správné odpovědi na otázky jsou:

  1. Budovu (uznáváme i Kupku – dle ISOM 2017 splňuje podmínky)
  2. Průsek
  3. Kameny
  4. Skupinu kamenů
  5. Ruinu

 


Dnes se nebudeme zdržovat žádným dlouhým zadáním. Tady máte mapu a řešení dnešního úkolu nám prosím napište majuskulí do formuláře níže. Pro správnou interpretaci nechte mapu otočenou severem k hornímu okraji naší stránky, tak jak Vám ji tu servírujeme a neotáčejte jí.

 


Pravidla soutěže

7 Komentáře

  1. Avatar

    Je k včerejšímu zadání někde originál mapy? Mě se ta budova moc nezdá.

    Odpovědět
    • Avatar

      Že se uznává kupka je hezký, Ale co s tím barákem? Nejlepší mapu jsem našel tady – https://doma.orienteering.asn.au/map_images/2741.blank.jpg a přijde mi to jako odbočka cesty, ne jako domeček bez odsazení. I podle satelitu (57.776942, 27.183052) tam nějaký stavení moc nevidím. Byl by OCAD formát? 🙂

      Odpovědět
  2. Avatar

    Nechybaju v dnesnom zadani pismena k jednotlivym kontrolam? Alebo nechapem zadanie?

    Odpovědět
  3. Dann

    Zadání by mělo být v pořádku. 🙂

    Odpovědět
  4. Avatar

    Jestli je zadání v pořádku, tak v čem je teda ten chyták??

    Odpovědět
    • Avatar

      kecám, nevím, spletl jsem se. kontroly najdu, ale jak je mám označit???

      Odpovědět

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.