Adventní kalendář ’17: 2. den – Cena střední Moravy

od | 2. 12. 2017 | Soutěž

Máme za sebou první den soutěžení. Začali jsme včera jednoduchým úkolem. Ani dnes nebude nic výrazně složitého. Nastartujte mozkové závity a pojďte na to!


Cena střední Moravy, 29. 6 – 1. 7. 2018, Suchý

Seriál prázdninových vícedenních závodů tradičně rozjíždí Cena střední Moravy. Na pořádání se pravidelně střídají oddíly KON a JPV. Letos budou závody po dvou letech opět pod taktovkou OOS SK Prostějov. Cena střední Moravy nabídne klasický formát třídenních závodů s centrem pro všechny etapy na Suchém v prostoru rekreačního střediska Athéna. Závod slibuje krásné terény a precizní mapy zpracované renomovanými českými mapaři E1,E3 Bob Háj a E2 Zdeněk Lenhart a Evžen Cigoš.

Páteční krátká trať se odehraje jižně od Suchého v mírně zvlněném terénu plném detailů (stará mapa Věchtenec), tento prostor byl pro závody naposledy použit v roce 2005. Sobotní klasická trať zavede účastníky CSM do lesního komplexu kolem Skalek. Tento rozsáhlý prostor nabízí vždy mimořádně pěkné proběhnutí a i když už jste v něm několikrát byli, máte vždy chuť se tam vrátit. V neděli pak čeká na závodníky zkrácená trať se stíhacím startem (handicap) v prostoru Přibytá. Stávající mapu opět rozšíří o další část Bob Háj. Poslední etapa už nabídne kopcovitější terén než předchozí etapy. Přijeďte si užít víkend v tradičně pohodové letní atmosféře. Ředitel závodu Jiří Otrusina z pořádajícího oddílu zve všechny orientační běžce na CSM 2018.

Pořadatelé Ceny střední Moravy věnovali do soutěže 2x startovné.


Včerejší odpověď na otázku nepatřila k nejsložitějším. Zásadní bylo si pořádně přečíst zadání! Poté už jen nažhavit mapový portál a nějak se doklikat ke správné odpovědi. Možností, jak toho dosáhnout bylo více, zde jeden příklad. Kliknout nahoře na “autoři”, vyhledat a rozkliknout si Zdeňka Lenharta, vyfiltrovat si mapy z roku 2015 a prohlédnout si těch 9 záznamů. Znalí ví, že Moravskoslezského kraje se týká pouze 5 záznamů ve správném měřítku. A podle plochy mapy nebyl problém dohledat mapu Venušiny Misky 2015, sever. Nás však nezajímal název mapy, ale název trati v náhledu mapy. A ten byl “TK“.

A nyní je čas na zadání druhého soutěžního dne. Vrátíme se k ústavě orientačního běžce a sice k pravidlům OB. Odpovědi na všechny následující otázky najdete v pravidlech OB.

  1. Jaký je horní konec rozptylu času vítězky závodu na klasické trati v kategorii D20 udávaný pravidly (v minutách)?
  2. Co nepatří mezi povinnost hlavního rozhodčího:
    a) zodpovědnost za dodržení časového harmonogramu
    b) zodpovědnost za losování a přípravu startovních listin
    c) zodpovědnost za kontrolu správné míry podávaných nápojů
    d) zodpovědnost za kontrolu tisku (zákresu) trati na mapu
  3. Kterou z následujících možností nemusí obsahovat pokyny:
    a) omezení běžeckého oblečení a obutí
    b) specifikaci oblečení a obutí cílového rozhodčího
    c) použití zvláštních mapových symbolů
    d) čas startu 00

Odpovědi opět piště do formuláře:

Pravidla soutěže

1 komentář

  1. Avatar

    Velká Kraš je ale v Olomouckém kraji

    Odpovědět

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.