Adventní kalendář ’17: 19. den – Cena střední Moravy

od | 19. 12. 2017 | Soutěž

Zbývá nám posledních šest dní do toho Štědrého. To pro vás znamená posledních šest úkolů v našem Adventním kalendáři. Jsme rádi, že s námi hrajete i nadále!


Cena střední Moravy, 29. 6 – 1. 7. 2018, Suchý

Seriál prázdninových vícedenních závodů tradičně rozjíždí Cena střední Moravy. Na pořádání se pravidelně střídají oddíly KON a JPV. Letos budou závody po dvou letech opět pod taktovkou OOS SK Prostějov. Cena střední Moravy nabídne klasický formát třídenních závodů s centrem pro všechny etapy na Suchém v prostoru rekreačního střediska Athéna. Závod slibuje krásné terény a precizní mapy zpracované renomovanými českými mapaři E1,E3 Bob Háj a E2 Zdeněk Lenhart a Evžen Cigoš.

Páteční krátká trať se odehraje jižně od Suchého v mírně zvlněném terénu plném detailů (stará mapa Věchtenec), tento prostor byl pro závody naposledy použit v roce 2005. Sobotní klasická trať zavede účastníky CSM do lesního komplexu kolem Skalek. Tento rozsáhlý prostor nabízí vždy mimořádně pěkné proběhnutí a i když už jste v něm několikrát byli, máte vždy chuť se tam vrátit. V neděli pak čeká na závodníky zkrácená trať se stíhacím startem (handicap) v prostoru Přibytá. Stávající mapu opět rozšíří o další část Bob Háj. Poslední etapa už nabídne kopcovitější terén než předchozí etapy. Přijeďte si užít víkend v tradičně pohodové letní atmosféře. Ředitel závodu Jiří Otrusina z pořádajícího oddílu zve všechny orientační běžce na CSM 2018.

Pořadatelé Ceny střední Moravy věnovali do soutěže 2x startovné.


Včerejší “videoorienťák” připravený našim redaktorem Danem Wolfem nepatřil k nejlehčím. Ale ten, kdo si pořádně prohlédl videa, určitě neměl problém. Dan a jeho kamera realizovali postup “B” na prvním videu. Na druhém videu pak kameraman Víťa Koštejn běžel z kontroly 2 na kontrolu 7. Většina z vás naše úkoly lehce odhalila.

Dnešní den se přesuneme z dynamiky zpět do statiky. Váš úkol je jednoduchý: Přiřaďte k fotografii odpovídající možné umístění kontroly. Pokud si myslíte, že k obrázku nepřísluší žádná kontrola, napište odpověď N. Bohužel nám přípravu trochu znesnadnilo krásné zimní počasí, ale příprava na sucho na zimní ligu se také hodí!

Koleje, po kterých nejezdí vlak,
město, kde Neumannku div netrefil šlak.
Dnes pod sněhem, jindy pod vodou,
město krajské schované za horou.
Tam pluje dál dnes naše vánoční pouť,
O-news dnes přináší vám Foto-O [ou]!

   

      


Pravidla soutěže

 

 

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 22. 10. 2024
a svátek má Sabina.