Adventní kalendář ’17: 14. den – Cena východních Čech

od | 14. 12. 2017 | Soutěž

Po včerejším skládání puzzlíku dnes zůstaneme s úkolem v online světě. Budete muset projevit své znalosti všech možných o-webů.


Cena východních Čech, 31. 8. – 2. 9. 2018, Radvanice

Čeká nás sudý rok, takže tradiční východky pořádají hradečtí. Nenechte se mýlit, i přes umístění centra do Radvanic vás již nečeká Závora. Pro první etapu, páteční krátkou, je sice v plánu repríza, v podobě mapy Hradiště, východně od Radvanic, ta ale není tak okoukaná, nabízí prostor s členitým reliéfem a pestrými porosty a neskrývá tak dramatická kamenná pole. Pro sobotní klasiku a závěrečnou zkrácenou je připraven zcela nový a dosud nezmapovaný prostor protějšího hřebene, vrcholové partie masivu Jestřebích hor, s jeho nejvyšším bodem, Žaltmanem (740 m). Mnozí však znáte sousední Chvalečský les (např. MČR štafet/družstev SHK 2005 a novodobější závody VčP) nebo Kolčarky z MS juniorů 2013, takže dokážete správně odhadnout, že jde o hezké podhorské lesy, které sice nejsou úplně placaté, ale zpravidla poměrně dobře průběžné, s pevnou podložkou, jen místy zahuštěnou borůvčím či zelenějším porostem nebo zpestřenou nějakým tím kamínkem či skalkou. Při poslední etapě nebudete ochuzeni o ten správný souboj v podobě handicapového startu. Kemp již není umístěn do sousedství post-důlního industriálu, ale při fotbalovém hřišti na opačné straně Radvanic, jehož poloha je pro závodní prostory příhodnější.

Kdo nevydrží jen tak relaxovat mezi etapami a návštěvami občerstvovacích stánků nebo si vyměňovat dojmy z etap či prázdninových cest, výletních možností má spoustu, a to jak přírodního, tak kulturního charakteru –  Teplicko-Adršpašské skály, Ostaš, Broumovské stěny, ani do Krkonoš to není daleko, Broumovský klášter, Dientzenhoferovic barokní kostely na Broumovsku, muzeum stavebnice Merkur v Polici nad Metují nebo aspoň nedaleké Malé Svatoňovice s muzeem bratří Čapků, v lesích rozeseté pěchotní sruby, mnohdy zařízené jako vojenská muzea, zpřístupněn je i nedaleký bývalý měděný důl Bohumír v Jívce. A cestou domů můžete v královédvorské ZOO omrknout, jak poporostla letošní nosorožčata nebo jak vypadá dril.

Spolu s tradiční společenskou atmosférou tedy ideální způsob, jak zakončit čas prázdnin a letních dovolených!

Pořadatelé z OK99 Hradec Králové věnovali do soutěže 1x startovné a ubytování na Cenu východních Čech 2018.


Začneme opět správným řešením minulého kola. První správné řešení popisů:

1 2 3 4  5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
H L P D O K B I C M N E J A G F

A pokračujeme správným řešením skládačky:

 1  2  3 4  5  6 7 8 9  10  11 12 13 14 15 16
14 11 43 41 22 33 23 32 24 42 44 13 21 31 12 34

Hned na to navážeme dalším soutěžním kolem. Dnes máte obrázek, na kterém jsou náhledy celkem deseti o-webů. Dnes to nebude spojovačka, to byste měli moc jednoduché. Dnes piště do formuláře název webovou adresu domovské stránky webu.

Piště je do formuláře:

Pravidla soutěže

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.