O nás

Vítejte ve světě O-News.cz

O-News.cz je první komplexní zpravodajský portál ze světa českého orientačního běhu, který vznikl v srpnu 2016. Přinášíme nejen reportáže ze závodů, rozbory a analýzy, rozhovory, ale i spousty dalších metodických a nadčasových témat, které rezonují aktuálním dění v českém ale i světovém orientačním běhu.

Kontakt

Email: redakce(zavinac)o-news.cz

Redaktoři

Líbí se Vám náš koncept? Přidejte se k nám!

Sledujete dění ve světě OB či jste sám aktivním orienťákem a rádi píšete o svých zážitcích? Přidejte se do našeho týmu! Máte námět na reportáž či článek, který by na O-News.cz neměl chybět? Napište nám!

Pozadí vzniku

Myšlenka založit zpravodajský portál ze světa orientačního běhu tu byla již dlouho, ono totiž něco podobného na českém “trhu” dlouhodobě schází. Jistě, máme Béďu, který přináší vždy rychle aktuální informace ze závodů i zákulisí a v tomto nemá v Česku konkurenci. Dále máme stránky Českého svazu orientačních sportů, které stručně reportují o všech připravovaných i právě proběhlých hlavních akcích. Měli jsme Časopis OB, který za poslední léta nahradila souhrnná O-kniha shrnující vše podstatné v tištěné podobě.

O-News.cz si neklade za cíl těmto zavedeným médiím konkurovat, není to naším účelem a v některých případech to ani není dost dobře možné. Chceme naopak spolupracovat a především zaplnit mezery v nabídce těchto médií. Našim cílem není konkurovat Béďovi v rychlosti informací, v čemž je nenahraditelný, našim cílem je doplňovat a rozšiřovat tyto informace, přinášet reportáže ze závodů i pohledy do zákulisí, po závodech přinést analýzu, rozbory postupů, hodnocení závodu ještě v době, kdy mají toto závodníci v živé paměti. Ale hlavně a především se chceme věnovat nadčasovým tématům, metodickým článkům, chceme sledovat dění ve světě orientačního běhu a přinášet informace z něj našim čtenářům.

Lampioni lampionům!

Našim hlavním cílem, ale je vytvořit ucelený webový portál, který budou tvořit orienťáci, a který bude orienťákům sloužit. Postupně chceme vytvořit široký tým přispěvatelů, který pokryje geograficky i svým zaměřením celou oblast českého orientačního běhu, případně i dalších orientačních sportů.

Pro tento účel jsme spojili své síly s projektem O-point. Chceme se stát takovým malým českým WorldofO (světem OB) a pomoci přilákat nové lidi k našemu krásnému sportu a těm stávajícím přinést tipy a triky k tomu, aby se mohli neustále zlepšovat a posouvat dál.

Pokud se Vám náš záměr líbí, pomozte nám jej zrealizovat. Čtěte nás, sledujte nás na sociálních sítích, dávejte nám tipy na zajímavá témata a tvořte spolu s námi svět O-News. Děkujeme.

Vaše redakce O-News.cz

Dnes je 12. 5. 2024
a svátek má Pankrác.