10 důvodů, proč jet na Czech O-Tour do Jizerek

od | 23. 6. 2022 | OB v ČR, Závody

Celoroční seriál Czech O-Tour pokračuje za necelý měsíc, v termínu 15. – 17. července 2022, třemi etapami v krásném prostředí Jizerských hor. Pořadatelé se vrací do terénů, kde bylo loni Mistrovství světa v orientačním běhu a připravují řadu doprovodného programu. Proč přijet do Josefova dolu a okolí?

1. Čekají na vás jedny z nejtěžších terénů v Česku. První dvě etapy se konají v prostoru Bukové hory, dnes už legendárního terénu z finále krátké trati na MS 2021. Poslední etapa se poběží v terénu Českého poháru 2016 a také modelového tréninku loňského šampionátu.

2. Je pro vás připraven bohatý doprovodný program – přímo v aréně bude k dispozici škola tejpování společně s firmou GemMedical, pro děti připraven skákací hrad, vyfotit se můžete u nadrozměrných sluchátek Radiožurnálu Sport a v sobotu večer bude i živý koncert v areálu kempu Tanvaldský Špičák. 

3. Partneři závodů myslí zcela na každého závodníka. Značka Živina věnovala každému závodníku Tahinádu v příchuti Kakao a Datle. Česká Mincovna potěší originální orienťáckou mincí. A v cíli se můžete těšit na unikátní ionťák Ionylite

4. Užijte si nejen závodění. Jizerské hory a okolí nabízejí celou řadu zajímavých míst na výlety. Pro jednodušší plánování vše podstatné najdete v mobilní aplikaci OTour, kde budou také zveřejněny startovky nebo online výsledky.

5. Necelých 10 km od arény pro závod se nachází skvělé ubytování Tanvaldský Špičák. Můžete si zde vybrat ubytování ve stanech, teepee nebo v karavanu. Bude zde zároveň páteční prezentace i doprovodný noční závod Lucifer cup a také sobotní koncert.  

6. Podpořte svůj klub v rámci celoroční Klubové soutěže seriálu Czech O-Tour. Každý váš výsledek je velmi důležitý i pro celkové hodnocení, a proto je dobré pár bodíků nahnat i v Jizerkách. Závodí se o ceny v celkové hodnotě přes 100 000 Kč!

7. Jizerky jsou v tomto období hlavně modré. Proč? Je na vrcholu sezóna borůvek. Občerstvení tak bude zajištěné skoro na každé kontrole i na postupu mezi nimi. Někdy vás budou štvát, jindy je hodně oceníte, až vás žaket bude trochu dobíhat.

8. Tratě pro vás připravují zkušení stavitelé tratí Tatranu Jablonec – Martin Janata, David Pustai a Dušan Novotný tráví dlouhé hodiny v terénu i za počítačem, aby vytáhli z jizerskohorských terénů to nejlepší.

9. V každé etapě organizátoři vyhlašují vítěze všech kategorií – na ně čekají originální dřevěné medaile a spoustu zajímavých cen od partnerů akce.

10. Uzávěrka přihlášek za základní startovné končí 2. července – nepromeškejte ji! Více naleznete na www.o-tour.cz

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.