Závěr roku na o-kolbišti

od | 3. 1. 2018 | Orientační běh, Závody

Na přelomu roku se konala řada zajímavých akcí, ať už zimních lig nebo tradičních předsilvestrovských nebo novoročních závodů. Spojili jsme se s pořadateli a nabízíme obrazem i textem jejich přehled.

26.12.2017 Zimní kufrování na Komoře – Tábor 2017

SC vebr-sport uspořádal na Štěpána Zimní kufrování na Komoře. Sledy kontrol obdržel každý závodník až po odstartování do závodu. K určení správného pořadí kontrol musel každý závodník vyřešit několik množin (mohly se využít psací potřeby). Závodů se zúčastnilo 61 závodníků, hlavní kategorii, která měřila 6,7 km, vyhrál o půl minuty Robin Hyšpler. Více na stránkách závodů.

 26.12.2017 Mistrovství světa v halovém OB

Po roční odmlce se 26. prosince odehrálo již 16. mistrovství v Halovém orientačním běhu, tentokrát v tradičních prostorech haly TJ, AC a Sokola Turnov.  V ženách si vítězství odnesla Alena Linková (2. Lucie Roškotová, 3. Markéta Poloprutská), v mužích byl nejlepší Vít Zakouřil (2. Martin Vlček 3. David Pustai).

Semifinálové kolo

Finálové kolo

29.12.2017 Kufrování s Krakonošem (Vrchlabí)

V pátek 29. 12. se pod dohledem pána zdejších hor – Krakonoše, kterému sekundovali Hajný a Trauterberk, proběhlo již Kufrování s Krakonošem pod patronací DDM Pelíšek a města Vrchlabí. K dispozici byly dvě tratě. Krátká 1,5 km s 15 kontrolami pro děti procházela pouze zámeckým parkem a okolím (nejlepší byla Anežka Malá), dlouhá trať měřila 3,1 km s 18 kontrolami a byla pro zkušenější běžce protínala celé Vrchlabí (vyhrál Jonáš Gottstein).

30.12.2017 Kufrování s Krakonošem aneb Jilemnice plná lampionů

Předposlední den rok 2017 se uskutečnilo v Jilemnici tradiční (a další) Kufrování s Krakonošem. Již klasicky byly 4 kategorie, tentokrát na dvou různých mapách. Závodní kategorie byly na normální sprintové mapě (horní), pro ty, co si to chtěli trochu více užít, byla přichystána mapa z roku 1958. V kategorii Oupn vyhrál Matěj Kubina. Více o celé akci najdete zde.

30.12.2017 Krátecké kufrování

Ve Žďárských vrších u osady Krátká proběhl tradiční předsilvestrovský orientační běh, kterého se zúčastnilo 224 účastníků.

30.12.2017 Silvestrovský KOBáček

Na Děčínsku se závodníci vydali do podzemí! Prostor závodu byl totiž v oblasti bývalého skladu pohonných hmot z 2. světové války. Úzké chodby, nečekané díry, staré dráty a bludiště chodeb, s tím vším si museli závodníci poradit. Do volně přístupného podzemí se závodníci mohli dostat čtyřmi vchody různé kvality (od vybouraných dveří po kovové trubky). Bylo dáno pevné pořadí kontrol, ale v podzemí si ty správné kontroly musel běžec najít (v mapě bylo umístění označeno kolečkem, ale neočíslováno). S tratí, která vedla v podzemí i v okolních skalnatých svazích,  si nejlépe poradil Matěj Burda a Zuzana Nehasilová.

31.12.2017 Silvestrovské kufrování na hradě Šternberk

Silvestrovské kufrování společně se silvestrovskými prohlídkami je již tradiční akcí na hradě Šternberk, přesto účast přes 50 lidí byla podle pořadatelky Kristýny Skyvové vzhledem k deštivému počasí příjemným překvapení. Níže je vzorová mapa tratě A, o kterou měli zájem hlavně rodiče s dětmi, protože se vydali i trochu do přírody. Pro zájemce o klidnější vycházku byla připravena trasa na mapě FOTO Šternberk. Naopak zkušení běžci využili areál pevných kontrol na Kiosku.

 

1.1.2018 15. Novoroční orienťák

Za příjemného počasí proběhl již 15. Novoroční orienťák za pořadatelství SK Zvole. Vydáno bylo 66 závodních průkazů, účastníků závodu bylo celkem 105 ze všech věkových skupin. Výsledková listina je zde.

 

 

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 12. 5. 2024
a svátek má Pankrác.