Nejlepší orienťáci 2016: Hančíková, Bogar a Král

od | 4. 12. 2016 | LOB, MTBO, Orientační běh, Trail O

V sobotu 3.12. proběhlo v kulturním domě v Ústí nad Orlicí vyhlášení výsledků ankety o Nejlepšího o-sportovce pro rok 2016. V hlavních kategoriích zvítězila Hana Hančíková (LOB), Kryštof Bogar (MTBO) a Vojtěch Král (OB).

V disciplíně OB v kategorii dospělých získal nejvíce bodů a vítěznou trofej si odvezl Vojtěch Král. “V tomto roce nejvíce budu vzpomínat na vítězství v této anketě,”  řekl nejlepší o-běžec pro sezónu 2016. “V příští sezóně se budu snažit zase posunout o level výš a konkurovat těm profíkům, kteří nás porážejí. Mám pozitivní očekávání,” dodal Vojta plány do budoucna. Na druhém místě skončila Denisa Kosová, která jen těsně porazila třetího Jana Šedivého (o 6 bodů). Nejvíce mě těší, že jsem Šéďu porazila zase o pár bodů,” rýpla si Denisa do svého reprezentačního kolegy. Na čtvrté příčce skončil Miloš Nykodým, pátý byl Jan Petržela.

ogala5

Vojtěch Král dominoval v letošní anketě o nej o-běžce. Foto: Daniel Wolf

Juniorskou kategorii ovládl Matouš Fürst, který dosáhl letos na nejlepší český individuální výsledek na JMS (5. místo na klasické trati). Jak však přiznal moderátorům, momentálně moc netrénuje. “Dává mi teď zabrat škola, chvíli bych se jí chtěl věnovat pořádně a pak, pokud by byl čas, bych se k orieňťáku vrátil,” komentoval aktuální situaci nejlepší junior roku 2016. Druhé místo obsadila Anna Štičková, třetí byla Barbora Chaloupská, která je věkem ještě dorostenkou. Právě v kategorii dorostenců zvítězil Barči oddílový kolega Daniel Vandas.

ogala3

Vítězství v kategorii juniorů si odnesl Matouš Fürst. Foto: Daniel Wolf

Speciální poděkování se dostalo nejlepší orientační běžkyni české historie Daně Šafka Brožkové, která letos ukončila reprezentační kariéru. Během slavnostního okamžiku celý sál povstal a Dana si mohla vychutnat zasloužené ovace. “Chtěla bych poděkovat všem tady v sále, protože to byl úžasný moment a moc za něj děkuji,”  řekla mírně dojatá Dana po dlouhém standing ovation.

V disciplíně MTBO zvítězil Kryštof Bogar, který se po krátké pauze, kdy dal přednost závodům Crosscountry, opět vrátil do kolotoče závodů v MTBO a jak uvedl, rád by se i v příštích letech věnoval hlavně závodům v MTBO. Na stříbrné pozici skončil Vojtěch Ludvík, pro kterého to byl zatím nejúspěšnější rok v jeho sportovní kariéře. Třetí příčka patřila Martině Tichovské. V kategorii juniorů vyhrála Veronika Kubínová, letošní čtyřnásobná juniorská mistryně světa (2. Martin Kanta, 3. Matyáš Ludvík), nejlepším dorostencem se pak stal Jan Hašek.

o-gala2

Trofej pro vítěze v disciplíně MTBO si odnesl Kryštof Bogar. Foto: Daniel Wolf

V lyžařském orientačním běhu byla letos nejúspěšnější Hana Hančíková, která se slavnostního vyhlášení nezúčastnila z důvodu dlouhodobého pobytu ve Švédsku, tento víkend navíc byla na závodech ve Finsku. Na druhém místě skončil Jakub Škoda, třetí příčka patřila Heleně Randákové. Nejlepší juniorkou v LOB byla Petra Hančová (2. Vojtěch Bartoš, 3. Veronika Kubínová). Kategorii dorostu ovládl stejně jako v MTBO Jan Hašek.

Nejlepším sportovcem v disciplíně Trail-O skončil Bohuslav Hůlka (kategorie PARA) a Pavel Kurfürst (kategorie OPEN). Do síně slávy byly uvedeny dvě významné osobnosti české o-historie: Jiří Ticháček a Petr Weber.

Na vyhlášení výsledků navazoval ples nazvaný O-Gala.

Více informací:

ogala1

Lustr vytvořený z lampionů obohatil vyzdobený sál. Foto: Daniel Wolf

 

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 22. 5. 2024
a svátek má Emil.