Jarní pohár ovládl pořadatelský tým

od | 18. 3. 2017 | OB v ČR, Orientační běh

Aktualizováno – Ženy a muži OK 99 Hradec Králové ovládli Jarní pohár v kategoriích D21 a H21 v Újezdu u Přelouče. Při prvním kole ČPŠ 2017 nedal domácí tým šanci pronásledovatelům. Výsledky ale nebyly původně kompletní, pořadatelé měli problémy s vyčítáním, v neděli 19.3. ráno pak zveřejnili oficiální výsledky.  

Start závodu mužů.

https://www.facebook.com/Onews.cz/videos/354197108309064/

 

Závod pohledem Petra Klimpla:

V ženách od začátku do konce běžela v čele štafeta PHK, nikoho před sebe nepustila a jasně vyhrála ve složení M. Novotná, W. Cych a Kosová. Také druhé místo bylo od začátku do konce stejné, stále na něm běžela štafet TUR (Kochová, Krafková, Omová). Na třetí místo se na posledním úseku posunula štafeta LPU ve složení Udržalová, Zvěřinová a Šístková. Skvěle zaběhla poslední úsek Gregorová, která vytáhla štafetu CTB na překvapivé 4. místo (5. SHK, 6. LPU B). V mužích vedla po prvním úseku štafeta LCE (Sýkora) před Kamenickým (LPU), na druhém úseku šel do čela tým PHK a svoje jasné vítězství udržel až do cíle, štafeta běžela ve složení Vandas, Petržela, Kubát. O druhé místo se tvrdě finišovalo, nakonec po velké stíhačce a podařeném finiši ho obsadila štafeta SSU (Schuster, Poklop, Král), těsně za ní doběhl tým LPU (Kamenický, Procházka, Kubelka), hned za touto dvojicí skončila štafeta LCE, pátý byl TUR, o šesté místo se také finišovalo, Semík (KAM) těsně porazil Procházku (PGP). V dorostenkách od startu do cíle doběhla štafeta LPU (Peterová, Waňková, Kopecká), s nevelkým odstupem na druhém místě skončila štafeta SHK a těsně za ní PHK. V dorostencích vedla po prvním úseku štafeta STE, po druhém úseku byla v čele štafeta CHC, v cíli pak ale vyhrála štafeta PHK (Kavalír, Metelka, Chvátil), s nevelkým odstupem doběhla na druhém místě štafeta LPU a na třetím CHC.


(Zdroj: Jak to vidí Béďa)

Start závodu v kategorii dorostu. Foto: Roman Zbranek

Na závod nebudou dobře vzpomínat pánové z klubu SKOB Zlín. První úseky si prohodily mapu již na startu a tudíž byly již od počátku mimo hru o dobrý výsledek. Ani závod pro štafetu Magnus Orienteering nezačal dobře. Závodník na prvním úseku spadl hned v první zatáčce a roztrhl si mapu na dva díly.

Roztržená mapa na dva kusy anebo smolný začátek V. Khýna hned po startu. Foto: Roman Zbranek

Start ženského závodu. Foto: Roman Zbranek.

Mapa H21.

 

Další informace:
výsledky
stránka závodu

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 13. 5. 2024
a svátek má Servác.