ZODM krátká trať: Zápolení v přímém přenosu

od | 22. 1. 2020 | LOB

Účastníci LOB na Zimní olympiádě dětí a mládeže se po pondělní sprintu v areálu Eduard přesunuli do německého Fichtelbergu, aby poměřili své síly na krátké trati. Původně závod s hromadným startem se nakonec vzhledem k horší využitelnosti arény jel intervalově. I tak se závodníci mohli těšit z poměrně husté sítě závodních stop.

Oproti sprintovému závodu se dnes vydali na trať jako první starší kategorie D16 a H16, které byly zároveň v přímém přenosu na ČT sport. Dívky D16 čekalo 3,6 km a rovných 100 metrů převýšení. Podobně jako v pondělí Adéla Randáková (Královéhradecký kraj) neponechala nic náhodě a přidala do své letošní sbírky druhé zlato. Ztrátu 38 sekund nabrala stříbrná Markéta Štefanová (Liberecký kraj), která si svou šanci na zlato odstřelila při postupu na 3. kontrolu, když přejela jednu z odboček. Bronzovou pozici uhájila Hana Malečková (Hlavní město Praha), která měla před svými nejbližšími pronásledovatelkami náskok jen 3, resp. 7 vteřin. Závodníci kategorie H16 měli trať ještě o půl kilometru delší a úměrně tomu více kopcovitou. Rychlým začátkem a následným vyrovnaným výkonem si vítězství vysloužil domácí Marek Štěrba (Karlovarský kraj), který pondělního vítěze Jakuba Milána (Jihomoravský kraj) porazil o rovných 31 vteřin. O dalších 39 vteřin zpět dojela Matyáš Zakouřil (Hlavní město Praha).

 

Kategorie mladších dívek D14 měla tentokráte jasnou vítězku, kterou byla Mirka Řeháková (Ústecký kraj). Ta rozhodující náskok získala už na prvních kontrolách trati, když si vybudovala náskok přes půl minuty. Druhá Barbora Holasová (Moravskoslezský kraj) nakonec ztratila téměř 2 minuty, 5 vteřin za ní skončila třetí Lucie Hlaváčová (Jihomoravský kraj). Bramborovou pozici o pouhou vteřinu obsadila Tereza Paulíčková (Olomoucký kraj).  Suverénně zvítězil i v H14 Antonín Svoboda (Plzeňský kraj), který dokázal ovládnout i sprint. Minutu a 35 vteřin ztratil stříbrný Filip Mairich (Liberecký kraj), další minutu a vteřinu zpět dojel bronzový Vilém Štrait (Praha).

Po závodě proběhla v královské mincovně v Jáchymově také zajímavá beseda s ambasodorkou LOB na ZODM Veronikou Kubínovou, na dotazy mladých nadějí odpovídali také reprezentanti v LOB Petr Horvát, Ondřej Vystavěl nebo Vojtěch Bartoš.

Beseda s nejen LOB reprezentanty (foto: Alena Voborníková)

Posledním LOBem letošní ZODM budou čtvrteční smíšené štafety,
které startují v 12:00 opět v biatlonovém areálu Eduard.

Mapa závodu na middlu s tratí H16

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.